Förvaltningschef till Vingåkers kommun

Plats
Vingåker (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 11 augusti 2017
Stängs
den 3 september 2017
Kontakta
Marie Gutke
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Antar du utmaningen som förvaltningschef för Barn- och utbildning Vingåker står inför spännande och intressanta utmaningar med en kommun som växer. Innevånarantalet ökar, vi bygger nya bostäder, ny högstadieskola, kulturskola och förskola och renoverar slottet. Nu letar vi efter en barn och utbildningschef som vill vara med och fortsätta det pågående utvecklingsarbetet inom BoU.

Arbetsplats
Då nuvarande förvaltningschef lämnar uppdraget för nya utmaningar, söker vi dig som är en engagerad ledare som vill leda och utveckla en verksamhet med fokus på hög måluppfyllelse.

Du ingår i kommunens ledningsgrupp där alla i en konstruktiv anda tar ett helhetsansvar för kommunens utveckling.

Barn- och utbildningsförvaltningens cirka 330 medarbetare ansvarar för utbildning till cirka 1 270 barn och studerande. Verksamheten består av förskola, öppen förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola, kulturskola samt verksamhet för asylsökande barn och ungdomar och har till sitt förfogande cirka 40 % av kommunens budget.

Uppgifterna som barn- och utbildningschef är mångfacetterade, betydelsefulla och strategiska.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom relevant område, gärna rektorutbildning med kunskap om skollagen. Vidare är du förtrogen med berörda styrdokument och deras tillämpning samt har erfarenhet av kvalitetsarbete i en politiskt styrd verksamhet.

Genom ett starkt engagemang och härliga medarbetare har du förmågan att delegera, är lyhörd och kan etablera goda kontakter och ta tillvara medarbetarnas kompetens och utvecklingsmöjligheter. Vi förväntar oss att du är nyfiken, strukturerad, har en strategisk förmåga och ser helheter.

Då du kommer att få en mycket central och inflytelserik roll rörande kommunens arbete, förutsätter vi att din erfarenhet och din aktiva medverkan i kommunens ledningsarbete även bidrar i arbetet inom hela Vingåkers kommun. Du är en skicklig ledare med förmåga att driva förändring och utvecklingsarbete och leder verksamheten genom andra chefer.

Som person har du mod i ditt ledarskap som du använder när svåra oväntade eller tidspressade situationer uppstår. Du trivs med att driva förändringsarbeten, men uppskattar även den mer förvaltande delen av ditt uppdrag. Du anammar politikernas vision och arbetar för att uppfylla mål, följa upp resultaten och tar ansvar för att såväl ditt eget som förvaltningens uppdrag genomförs.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, där samverkan och ett helhetsseende är avgörande för rollen.

Vad erbjuder vi?
I Vingåkersbygden har vi nära till varandra, naturen och ett brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter året om. Här finns rika kulturmiljöer, goda kommunikationer till närliggande städer och landets största outlet för märkeskläder. Vingåkers kommun utvecklar bygden och den offentliga servicen för framtiden. www.vingaker.se

Kontaktpersoner
I denna rekrytering samarbetar Vingåkers kommun med Experis. Låter det intressant är du välkommen att söka tjänsten genom registrerat och uppdaterat CV.

Ansök på experis.se. Frågor kring tjänsten besvaras av chefsrekryteringskonsult Marie Gutke 070-377 54 27 alternativt marie.gutke@se.experis.com

Övriga kontaktpersoner
Ralf Hedin, Kommunchef, Mattias Gustafsson, Personalchef samt fackliga organisationer nås via kommunens växel: 0151-191 00.

Vi bearbetar ansökningar löpande och ser gärna att du anmäler ditt intresse snarast.

Välkommen med din ansökan

Liknande jobb

Liknande jobb