Bonnier News söker Business Controller

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 augusti 2017
Stängs
den 23 september 2017
Kontakta
Maria Brisheim
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du vara med på en spännande transformationsresa i mediebranschen? Är du en affärsintresserad ekonom med erfarenhet redovisningsarbete och som jobbat ett par år med business control? Då erbjuder Bonnier New Lifestyle nu en spännande utmaning!

Vi söker nu en Business Controller med ansvar för Lifestyle som är en del av affärsområdet Bonnier News. Inom Lifestyle ingår printverksamheten för Expressens magasin, produktion av andra magasin inom Bonnier News, digitala siter för magasinen samt tillhörande befintliga och nya digitala tjänster. Lifestyle är ett prioriterat strategiskt viktigt område för Bonnier News och kommer att växa under närmsta åren främst genom en ökning av digitala intäkter

Som Business Controller ingår du i Bonnier News ekonomiorganisation med ca 30 personer. Du kommer att vara en del av laget som bygger controllerfunktionen vilket ställer krav på god initiativförmåga och stort ansvarstagande. Du kommer i jobbet som Business Controller säkerställa bokslut, ansvara för i budget och prognosarbete och vara en del av laget som jobbar med ekonomiska analyser och uppföljning av stora print- och digitala projekt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvar för budget- och prognosarbete för Lifestyle-verksamheten inklusive uppföljning och framtagning av dessa
  • Driva utvecklingen med Lifestyles dimensioner för ekonomisk uppföljning som till exempel kostnadsställe, produkt och projektkoder och användningen av dessa.
  • Ansvar för business cases (ex. förvärv, avyttring) och uppföljning av digitala satsningar och projekt
  • Bistå med ekonomiska analys för tjänste- /produktportföljen
  • Skapa beslutsunderlag utifrån digital statistik/trafik
  • Löpande intern rapportering, uppföljning och analys av resultat och nyckeltal med ansvariga chefer
  • Månadsbokslutsaktiviteter, inklusive periodisering av digitala intäkter/ reservering av kostnader (avklipp) samt tillse att resultatet blir rättvisande och analysera samt följa upp avvikelser

Din Profil
Vi söker en person som har några års arbetslivserfarenhet av business control med god förståelse för redovisning, erfarenhet att arbeta med månadsbokslut och rapportering i större organisation. Du skall också ha erfarenhet från att vara delaktig i budget- och prognosarbete. Vidare skall du vara van med att jobba i Excel med stora transaktionsmängder och ha ett allmänt stort systemintresse.

Vi ser att du är en god kommunikatör med stort affärsintresse som trivs att arbeta i team och nå resultat som en del av ett team. Som Business Controller kommer du bygga en ny plattform vilket ställer högra krav på god initiativförmåga, är problemlösare och att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Vidare är du serviceinriktad och har stark analytisk förmåga.

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar Bonnier News med Mpya Finance. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, urval sker löpande. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se eller Rikard Ivert, rikard.ivert@mpya.se

Om Bonnier News
Bonnier News är ett av Sveriges ledande mediehus och befinner sig mitt i den digitala transformationen av mediebranschen. Vi gör stora satsningar på våra varumärken och utvecklingen av vår affär, för att möta utmaningarna och fånga möjligheterna i det framtida medielandskapet.

Bonnier News har en passion för media och yttrandefrihet. Som ett av Sveriges ledande mediehus når vi över tre miljoner läsare varje dag.

Bonnier News är ett av sex affärsområden inom Bonnierkoncernen och omfattar Dagens Nyheter, Dagens Industri, Expressen, HD-sydsvenskan, Bonnier Business Media, Bonnier News Lifestyle, tryckerikoncernen Bold Printing Group samt investeringar i ett flertal digitala tillväxtbolag.

Liknande jobb

Liknande jobb