Redovisningsansvarig till Ekobrottsmyndigheten

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 18 september 2017
Stängs
den 8 oktober 2017
Ref:
EBM2017-712
Kontakta
Ewa Wallestam
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Ekobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet som med fredade resurser arbetar med ekobrottsbekämpning från underrättelseuppslag till förhandling i domstol. Med gemensam ledning och styrning arbetar åklagare, poliser, civila utredare, administratörer och andra specialister med att förebygga, utreda och lagföra ekonomisk brottslighet. Vi arbetar teambaserat och har ett medarbetardrivet utvecklingsarbete. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle.

Ekobrottsmyndigheten söker Redovisningsansvarig till Stockholm EBM2017-712

Vi söker dig med stor kunskap inom redovisning och systemadministration i Agresso. Vill du bli en del av vårt team på sex personer på ekonomifunktionen som bl.a. ansvarar för myndighetens finansiella styrning och förvaltning, lokalförsörjning och upphandling. Vi är en del av huvudkontoret som är beläget på Kungsholmen.

Arbetsuppgifter 
Som redovisningsansvarig kommer du att arbeta med månadsavstämningar och bokslut, rapportering i Hermes, moms- och skatteredovisning, samt investeringar och andra löpande redovisningsuppgifter. Du kommer även att ansvara för systemadministrationen i Agresso. Du kommer tillsammans med teamet ansvara för att ta fram och förvalta rutiner och riktlinjer inom ekonomiområdet, samt att medverka i utvecklingen av ekonomifunktionens processer.

Kvalifikationer

  • Ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Minst 4 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete
  • Goda kunskaper i ekonomisystemet Agresso inklusive systemadministration
  • Goda kunskaper i Excel
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

Meriterande

  • Erfarenhet av statlig redovisning
  • Erfarenhet av e-handel 

Egenskaper
Du har mycket god samarbetsförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i team. Som person är du strukturerad, analytisk, initiativrik och ansvarsfull. Den person vi söker skapar förtroende och har goda relationer med chefer, kollegor och revisorer. Du är lyhörd och omvärldsorienterad samt hittar lösningar på problem.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Ekobrottsmyndigheten strävar aktivt mot att vara fri från diskriminering och ge alla medarbetare lika möjligheter.

Information och kontakt 
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning. Placeringsort Stockholm. En säkerhetsprövning kommer att ske före anställning.

Information om anställningen lämnas av Ewa Wallestam, teamledare för ekonomifunktionen, tfn 010-502 90 55 eller Sara Bergström, Personalspecialist, tfn 010-562 9251. Fackliga företrädare är för SACO Jonatan Meyer, tfn 010-562 93 78, för ST Robert Nuse, tfn  010-562 90 56 och för Polisförbundet Lars-Åke Edlund, tfn 010-562 91 24.

Välkommen med din ansökan via länken ”ansök” senast den 8 oktober 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb