VD till Faxeholmen AB i Söderhamn

Rekryterare
Plats
Söderhamn (Kommun), Gävleborg
Annonserat
den 22 september 2017
Stängs
den 15 oktober 2017
Kontakta
Michael Schilling
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Beskrivning
Faxeholmen AB är Söderhamns kommunägda bostadsbolag. Företaget arbetar med fokus på framtiden, där man är en aktiv part i kommunens utveckling med utgångspunkt i fastställd värdegrund; ett boende för alla. Faxeholmen AB har ca 2900 lägenheter, ca 300 lokaler och har 40 anställda.

Faxeholmen omsätter cirka 200 miljoner kronor varje år. Hos Faxeholmen kan du hitta boende nära stad och nattliv, du kan välja att bo mitt i vår vackra Hälsingenatur med havet inpå knuten.

Faxeholmen planerar att bygga nytt i framtiden, men gör även kontinuerliga upprustningar och ombyggnader av befintligt äldre bestånd. Faxeholmen anlitar även entreprenörer och konsulter för städning, parkskötsel, målning och andra underhållsarbeten. Det innebär att man kontinuerligt upphandlar dessa tjänster.

Nu söker vi en ny VD till Faxeholmen med placering i Söderhamn. Vår tidigare VD har beslutat sig för att anta nya utmaningar och nu vill vi hitta en drivande och strategisk VD som kan vidareutveckla den fina och gedigna plattform vi nu står på. Den person vi letar efter bör vara en dynamisk och möjliggörande person som drivs av kundfokus och affärsmässighet. Kommunikation och relationer är en avgörande faktor för att lyckas i tjänsten - och i ledarskapet finns prestigelöshet och lyhördhet.

Vi önskar att du har en akademisk utbildning som svarar upp mot det krav och kunskaper denna tjänst behöver. Då ekonomikunskaper och finansiella nyckeltal är mycket viktigt i denna tjänst, är det troligt att du är civilekonom eller har förvärvat kunskaper i motsvarande grad som gör att du är intressant för tjänsten. Har du erfarenhet från fastighetsbranschen kommer det att vara meriterande. Du kommunicerar svenska språket flytande i tal och skrift. Du rapporterar löpande till bolagets styrelse och du kommer att ha ett nära samarbete med bolagets ekonomichef och styrelsens ordförande.

Den person som verkar som VD för Faxeholmen är en central person i kommunen och det är viktigt att du har en lokal förankring genom att bo och verka i kommunen eller i dess närhet. Vi är medvetna om att det finns mycket kompetens och kompetenta personer på pendlingsavstånd, men vi kommer i denna rekrytering aktivt arbeta för att hitta dig som väljer att bo och verka i Söderhamns kommun.

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Senior rekryteringskonsult Michael Schilling hos Randstad AB, och du söker tjänsten genom att registrera ditt CV hos www.randstad.se senast 2017-10-17. Har du frågor kring tjänsten så kontaktar du Michael Schilling hos Randstad AB på telefon 070-3123103 eller Urban Wigren som är styrelsens ordförande på telefon 070-5830324. Läs mer om Faxeholmen på www.faxeholmen.se

Omfattning: Heltid

Körkort: Ja (B) krav

Placering: Söderhamn

Senaste ansökningsdatum: 2017-10-17