Biträdande avdelningchef till Socialtjänstavdelningen

Rekryterare
Stockholms stad
Plats
Farsta, Stockholm (SE)
Annonserat
den 25 september 2017
Stängs
den 25 oktober 2017
Ref:
2017/5996
Kontakta
Erik Asp
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Biträdande avdelningchef till Socialtjänstavdelningen

Stockholms Stad, Socialförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Socialförvaltningen har ett stadsövergripande ansvar för socialtjänsten i staden. I socialtjänstavdelningen ingår verksamheter som vänder sig direkt till stadens medborgare och erbjuder dygnetruntvård samt myndighetsutövande, uppsökande och rådgivande verksamheter.

Inom avdelningen finns exempelvis Stockholms stads socialjour, Barnahus, Enheten för hemlösa, Enheten för ensamkommande barn, Boenden för hemlösa, Skyddade boenden för våldsutsatta kvinnor och barn, skyddade boende för ungdomar utsatta för hedersrelaterat våld och en stor avdelning för öppenvårdsinsatser för ungdomar.

Avdelningen har ca 900 medarbetare och arbetsinsatserna präglas av engagemang och hög kvalité.

Avdelningen har arbetat fram och implementerat en värdegrund som stöd i det dagliga arbetet. Våra ledord är resultat, evidens och samarbete.

Förvaltningen är aktör på en arena för dagsaktuella, utmanande och spännande uppdrag med nya tillkommande målgrupper allteftersom förändringar i omvärlden ställer nya krav.

Vi söker nu en biträdande avdelningschef till Socialtjänstavdelningen. Arbetsuppgifterna är mycket varierande, och ställer höga krav på självständighet, flexibilitet och förmåga att snabbt sätta sig in i nya frågor.

I uppdraget ingår också att vara linjechef för avdelningens stab som består av tre personer: en utredare, en socialt ansvarig samordnare samt en utvecklingsstrateg. Du rapporterar till avdelningschefen samt träder in i avdelningschefens ställe vid dennes frånvaro.

Våra förväntningar
Du har relevant akademisk utbildning, ledarerfarenhet samt erfarenhet av kommunal socialtjänst.

Som person har du lätt för att sätta dig in i nya frågor och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Du är bra på att arbeta både operativt och med mer övergripande uppgifter. Du är prestigelös, orädd och har god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder
Ett omväxlande, stimulerande, självständigt och händelserikt arbete där den ena dagen inte är den andra lik. Du ingår i ett väl fungerande ledningsteam och får många kompetenta samarbetspartners.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Stockholms stad med Source Executive Recruitment. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Erik Asp, 073-352 34 81, erik.asp@source-executive.se eller researcher Linda Bellis, 070-783 96 00, linda.bellis@soruce-executive.se. Formell ansökan till tjänsten registrerar du via http://ledigajobb.stockholm.se/ senast tisdagen den 9 oktober 2017. Handlingar som inkommer till en kommun blir en allmän handling. Du kan även registrera en intresseanmälan konfidentiellt via SOURCE hemsida. (https://source-executive.positionett.se/assignment.php?id=3749#top

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning Anställningens omfattning Heltid Tillträde Enligt överenskommelse Antal lediga befattningar 1 Sysselsättningsgrad 100% Ort Farsta Län Stockholms län Land Sverige Referensnummer 2017/5996 Kontakt

  • Erik Asp, 073-3523481

Facklig företrädare

  • Per Broman, Vision, 08 - 508 25 580
  • Kristofer Pasquier, SACO, 08 - 508 25 082
  • Karin Wrannvik, Ledarna, 0761290750

Publicerat 2017-09-15 Sista ansökningsdag 2017-10-09 Utbildningskrav Högskola/universitet

Liknande jobb

Liknande jobb