Chef till Svenska kyrkan i Gävle

Plats
Gävle (Kommun), Gävleborg
Annonserat
den 26 september 2017
Stängs
den 19 oktober 2017
Ref:
GP-2017-78
Kontakta
Karin Sarja
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Chef till kyrkogårdsenheten

Svenska kyrkan i Gävle är ett samlingsnamn för fyra församlingar (Heliga Trefaldighet, Staffan, Bomhus och Maria), en kyrkogårdsenhet och en förskolenhet. Vi är ungefär 120 anställda, av dem arbetar idag ca 30 personer vid kyrkogårdsenheten, inkluderat krematorium och administration, men exklusive de säsongsanställda.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla pastoratets kyrkogårds- och begravningsverksamhet in i framtiden. Vi har tre kyrkogårdar Skogskyrkogården, Gamla kyrkogården och Bomhus kyrkogård.

Verksamheten vid kyrkogårdarna befinner sig i ett förändrings- och utvecklingsarbete där vi med utgångspunkt från miljö- och kulturaspekter vill skapa trygga och respektfulla miljöer för våra besökare. Vi har därför nyligen kompletterat vår personalstab med en trädgårdsingenjör som med sin kompetens ska hjälpa oss att lyfta detta arbete.

Gemensam vision inom Svenska kyrkan i Gävle

Vår gemensamma vision för Svenska kyrkan i Gävle är att möta människor, att vara djärvt diakonala och att dela tro tillsammans.

Vem är du?
Du är en kommunikativ, öppen och klok ledare och en strukturerad person med god ordning och reda med erfarenhet av budget-, personal- och arbetsmiljöansvar.

Du har en strategisk och analytisk förmåga tillsammans med en god förmåga att se en verksamhet i det större sammanhanget.

Du har integritet och en klar moralisk kompass med erfarenhet av att tolka och hantera regler och ramverk.

Vi förväntar oss
Med dina dokumenterat goda ledaregenskaper har du en förmåga att lyfta medarbetarna och ta tillvara vars och ens kapacitet och kompetens, för att nå gemensamma mål.

Du ansvarar tillsammans ledning och kollegor för vårt utvecklingsarbete.

Du är en av flera chefer i pastoratet och du rapporterar till kyrkoherden.

Det är en självklarhet att du delar Svenska kyrkans värderingar.

Du har körkort.

Vi trivs på jobbet
Du bidrar med din kompetens och din person till att skapa en arbetsplats där goda idéer och nyfikenhet uppmuntras. Genom lyhördhet och tillit till medarbetarnas kompetenser vill vi tillsammans skapa förutsättningar för att vår verksamhet ska utvecklas och uppskattas av de som vi finns till för.

Kvalifikationer
Du har en relevant högskole- eller universitetsutbildning inom relevant område för uppdraget med inriktning mot ekonomi och ledarskap. Gärna med erfarenhet av erfarenhet av projektledning och upphandling. Till din hjälp finns två arbetsledare.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Bemötande och förhållningssätt är viktiga frågor för oss i våra möten med dem som besöker oss och våra kyrkogårdar.

Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar lämnas av
Kyrkoherde Karin Sarja, tfn 026-17 05 36, karin.sarja@svenskakyrkan.se

Fackliga företrädare
Claes-Håkan Jansson, Vision, tfn 070-214 50 50, claes-hakan.jansson@svenskakyrkan.se

Så ansöker du
Skicka din ansökan via epost till gavle.pastorat@svenskakyrkan.se

Märk ansökan dnr GP-2017-78

Sista ansökningsdag är den 19 oktober 2017