Professor 2 st till Sophiahemmet Högskola

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 29 september 2017
Stängs
den 4 december 2017
Ref:
2017/21
Kontakta
Johanna Adami
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Privat sektor

Sophiahemmet Högskola söker två professorer

Sophiahemmet Högskola
Sophiahemmet Högskola startar utbildning på forskarnivå inom området Människan i sjukdom, vård och hälsa.Forskningen vid högskolan är inriktad mot Vård vid akuta och långvariga sjukdomstillstånd och Reproduktiv och perinatal hälsa. 

Sophiahemmet Högskola grundades 1884 och är en enskild utbildningsanordnare med Sophiahemmet, ideell förening som huvudman. Högskolan är en del av koncernen Sophiahemmet där också Sophiahemmet sjukhus ingår. Sophiahemmet ideell förening stödjer patientnära forskning som sker i samverkan mellan högskola och sjukhus. Högskolan erbjuder utbildningar på grundnivå och avancerad nivå såsom sjuksköterskeprogram, specialistsjuksköterskeprogram, magisterprogram och barnmorskeprogram och har cirka 1500 studenter.

Vi söker nu två professorer som vill arbeta i en kreativ akademisk miljö och verka för utvecklingen av forskningsområdet.

Läs mer om högskolans verksamhet på www.shh.se

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder en stimulerande tjänst för dig som vill vara med i vårt fortsatta arbete med att utveckla en modern och dynamisk utbildnings- och forskningsmiljö.Till arbetsuppgifterna hör förutom forskning och undervisning att ta en aktiv roll i forskarutbildningen. Du förväntas bidra till att utveckla forskningsområdet och ämnet vårdvetenskap. I uppdraget ingår också samverkan med det omgivande samhället nationellt och internationellt.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som professor är den som visat såväl vetenskaplig som pedagogisk skicklighet (HF 4 kap 3 §). Sökande ska ha vetenskaplig och pedagogisk skicklighet som är av betydelse för anställningens inriktning. Den sökande bör ha en utpräglad förmåga till samarbete, strategisk kompetens, utpräglade akademiska ledaregenskaper och stor förmåga att bidra till en god forskningsmiljö. Högskoleexamen inom vårdområdet är meriterande. Vid rekryteringen läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Tjänsten omfattar heltid 100 % och är en tillsvidareanställning.Välkommen med din ansökan senast den 4:e december.

Inför rekryteringsarbetet har Sophiahemmet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning:
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 2
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2017/21

Kontakt

  • Johanna Adami Rektor, 070-569 72 87
  • Ingela Rådestad Dekan för forskning, 08-406 27 43
  • Anna-Karin Falk HR chef, 08-406 20 96

Facklig företrädare

  • Agneta Wennman Larsen Akademikerföreningen, 08-406 29 79

Sista ansökningsdag 2017-12-04

Liknande jobb

Liknande jobb