Korrekturläsare/Språkgranskare till Europaparlamentet i Luxemburg

Rekryterare
Plats
Luxemburg (LU)
Annonserat
den 29 september 2017
Stängs
den 7 november 2017
Ref:
EPSO/AD/142/17 
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

KORREKTURLÄSARE/SPRÅKGRANSKARE (AST 3) för danska, kroatiska, maltesiska, nederländska, slovenska och svenska

Din karriär i EU. 
Dina språkkunskaper hjälper oss arbeta tillsammans. 

Har du ett brinnande intresse för språk? Är du en ordkonstnär som kan din grammatik? Är du en stavningsguru med öga för detaljer? Vill du arbeta i den mångkulturella miljön inom EU, som jobbar för att göra livet bättre för över 500 miljoner människor? Om du svarade ja på alla de här frågorna kan en karriär som korrekturläsare/språkgranskare vid Europaparlamentet i Luxemburg vara något för dig.

Arbetet som korrekturläsare/språkgranskare kräver noggrannhet och ansvarskänsla. Du arbetar som en del av ett team med att finslipa och lägga sista handen vid stavning, grammatik och meningsbyggnad i många olika texttyper, t.ex. lagstiftning, publikationer och webbtexter. Du kan också få kontrollera översättningar och följa den språkliga utvecklingen.  Du är välkommen att söka om du har utmärkta kunskaper i danska, kroatiska, maltesiska, nederländska, slovenska eller svenska. Dessutom krävs tillfredsställande kunskaper (B2) i engelska eller franska. Du måste ha antingen en slutförd eftergymnasial utbildning och därefter minst tre års yrkeserfarenhet på området, eller gymnasieexamen som ger behörighet till eftergymnasial utbildning och därefter minst sex års yrkeserfarenhet. Därtill ska du vara medborgare i ett EU-land.

EU-institutionerna erbjuder ett omfattande löne- och förmånspaket och som nyanställd kan du få stöd och hjälp med flytten.

Om du har rätt bakgrund och känner dig lockad att jobba för EU kan du ansöka nu via eu-careers.eu mellan den 28 september och den 7 november 2017 (kl. 12.00, centraleuropeisk tid).

Referens: EPSO/AD/142/17

Du kan följa EU Careers på FacebookTwitterLinkedIn och YouTube.