Rådgivare till Arbetsgivarverket

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 29 september 2017
Stängs
den 22 oktober 2017
Ref:
2017/0676
Kontakta
Åsa Krook
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Arbetsgivarverket söker Rådgivare

Arbetsplatsbeskrivning
Arbetsgivarverket är en medlemsstyrd statlig arbetsgivarorganisation. Medlemmar är 250 myndigheter, affärsverk och andra arbetsgivare med anknytning till det statliga området. Tillsammans utvecklar vi och samordnar den statliga arbetsgivarpolitiken och tecknar kollektivavtal för 250 000 anställda.

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och samordna och utveckla den statliga arbetsgivarpolitiken? Är du professionell och engagerad och söker ett spännande arbete på en övergripande nivå inom statsförvaltningen? Då kan det här vara ett arbete för dig!

Gentemot Arbetsgivarverkets medlemmar är du ett professionellt och strategiskt stöd för utvecklingen av medlemmarnas lokala arbetsgivarpolitik och tillsammans med medlemmarnas chefer på olika nivåer utvecklar och samordnar du den gemensamma statliga arbetsgivarpolitiken. Som rådgivare på Arbetsgivarverket behöver du därför ha lång erfarenhet av arbetsgivarfrågor och mycket goda kunskaper inom alla delar av det arbetsgivarpolitiska området. Du behöver ha ett särskilt intresse för arbetsrätt, kompetensförsörjning, lönebildning, kollektivavtalsfrågor samt förhandlingar. Du är van vid och har förmåga att hantera komplexa arbetsgivarrelaterade frågeställningar. Du har nytta av en egen chefs- eller ledarerfarenhet och erfarenhet av att driva arbetsgivarpolitiska frågor ur ett ledningsperspektiv.

Du ingår i en grupp med 14 andra rådgivare och är inom ramen för ditt uppdrag självständigt ansvarig för att bidra med råd, stöd och information till Arbetsgivarverkets medlemmar. Du gör detta i nära samverkan med förhandlare, arbetsrättsjurister och andra experter inom Arbetsgivarverket.

Kvalifikationer

För arbetet krävs att du har:

 • Akademisk utbildning inom HR eller juridik
 • Flerårig erfarenhet av arbetsgivarfrågor utifrån ett ledningsperspektiv 
 • Mycket god samarbetsförmåga
 • Mycket god kommunikativ och pedagogisk förmåga
 • Flerårig erfarenhet av att tillämpa de statliga kollektivavtalen 
 • Mycket goda kunskaper i arbetsrätt och då särskilt den statliga särregleringen 
 • God kunskap om statlig förvaltning; kunna hur offentlig sektor styrs samt innebörden av den delegerade arbetsgivarpolitiken


Meriterande är:

 • Egen chefs- eller ledarerfarenhet
 • Vana vid förhandlingar på lokal eller central nivå
 • Erfarenhet av att medverka i filmatiserade seminarier, utbildningar m.m.
   

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast. 

Arbetsgivarverket ligger i centralt belägna lokaler på Sveavägen 44 i Stockholm. Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde snarast.

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsbyrån Skill. För mer om rekryteringsprocessen kan du kontakta Skills rekryteringskonsulter Lena Johansson 0708-523236 eller Annika Elfvingsson 070-2322770. För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta Åsa Krook, Chef för Arbetsgivarutveckling eller Annina Kuylenstierna, Biträdande enhetschef båda nås via växeln på 08-700 13 00.

Arbetsgivarverket tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Du söker via länken i annonsen. Välj att skapa ett konto eller bifoga din ansökan via formulär. Uppgifterna behandlas och sparas enligt tillämplig dataskyddslagstiftning. Välkommen med din ansökan till senast den 22 oktober 2017. Läs mer om Arbetsgivarverket på www.arbetsgivarverket.se

Antal platser: 1

Upplysningar lämnas av

Åsa Krook

Sista ansökningsdag: 2017-10-22

Arbetsgivarens referensnummer: 2017/0676

Liknande jobb

Liknande jobb