Verksjurist till Arbetsgivarverket, vikariat

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 29 september 2017
Stängs
den 15 oktober 2017
Ref:
2017/0671
Kontakta
Petra Pfeiff
Anställningsform
Vikariat
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Vikarierande verksjurist till Arbetsgivarverkets stab

  • Anställning: Tidsbegränsad anställning
  • Publicerad: 2017-09-20
  • Sista ansökningsdatum: 2017-10-15

Arbetsgivarens referensnummer: 2017/0671

Arbetsplatsbeskrivning
Arbetsgivarverket är en medlemsstyrd statlig arbetsgivarorganisation. Medlemmar är cirka 250 myndigheter, affärsverk och andra arbetsgivare med anknytning till det statliga området. Vi utvecklar och samordnar den statliga arbetsgivarpolitiken och tecknar kollektivavtal för 250 000 statligt anställda.

Verksjuristen på Arbetsgivarverket ingår i staben, som är en av Arbetsgivarverkets fem enheter. Stabens verksamhet innefattar internt verksamhetsstöd inom verksamhetsstyrning, ekonomi, HR, IT, juridik, arkiv och registratur samt intern service. Vid Arbetsgivarverket arbetar 70 medarbetare.

Arbetsuppgifter
Söker du ett spännande arbete med varierande innehåll? Vill du arbeta med utveckling av arbetssätt inom det juridiska området? Har du erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete? Då kan det här vara ett arbete för dig! 

Som verksjurist kommer du att ha det övergripande ansvaret för myndighetens rättsliga frågor och framförallt arbeta med förvaltningsjuridik. Du förvaltar och utvecklar myndighetens interna regelverk, processer och rutiner inom det juridiska området, både självständigt och i samverkan med andra. Du stödjer och utbildar chefer och medarbetare i juridiska frågor. I arbetsuppgifterna ingår dessutom att vara Arbetsgivarverkets personuppgiftsombud och att leda verkets arbete med implementeringen av kommande dataskyddsförordning. Du samordnar och leder vårt upphandlingsarbete och ansvarar för sekretessprövningar vid utlämnanden av allmänna handlingar.

Som verksjurist vid Arbetsgivarverket bidrar du i tvärfunktionella projekt och arbetsgrupper och har dessutom ett nära samarbete med medarbetare från verkets övriga enheter.

Kvalifikationer

För arbetet krävs:

• Juristexamen.
• Minst tre års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete.
• Mycket god kunskap och erfarenhet från arbete inom förvaltningsrätt 
• Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.
• God kunskap i kommande dataskyddsförordning.
• Erfarenhet av juridiskt arbete inom statlig sektor

Meriterande:
• Intresse för nya tekniska lösningar
• Vana av att hålla utbildningar 
• Erfarenhet av arbete med offentliga upphandlingar

Rollen som verksjurist kräver att du trivs med att arbeta självständigt och driva dina egna ärenden och processer framåt. Du ska på ett framgångsrikt sätt kunna kombinera ett konsultativt förhållningssätt med att ställa tydliga krav. Du är noggrann och har stor förståelse för vår roll som medlemsorganisation.

Arbetsgivarverkets värdegrund innehållande värdeorden professionell och engagerad genomsyrar vårt arbete. Arbetsgivarverket tillämpar ett inkluderande synsätt och efter-strävar mångfald ur alla aspekter. 

Övrigt
Anställningen är ett föräldraledighetsvikariat under minst 12 månader med tillträde snarast.

Arbetsgivarverket ligger i centralt belägna lokaler på Sveavägen 44 i Stockholm. 

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsbyrån Skill. För information om re-kryteringsprocessen kan du kontakta Skills rekryteringskonsulter Lena Johansson 0708-523236 eller Annika Elfvingsson 070-2322770.Vill du veta mer om arbetet kontakta stabschef Petra Pfeiff som nås på telefon 08-700 13 00.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Du söker via länken i annonsen. Välj att skapa ett konto eller bifoga din ansökan via formulär. Uppgifterna behandlas och sparas enligt tillämplig dataskyddslagstiftning.

Välkommen med din ansökan senast den 15/10. 
Läs mer om Arbetsgivarverket på www.arbetsgivarverket.se.

Antal platser: 1

Upplysningar lämnas av Petra Pfeiff

Sista ansökningsdag: 2017-10-15

Arbetsgivarens referensnummer: 2017/0671