Chef för internrevisionen, Gävle

Rekryterare
Lantmäteriet
Plats
Gävle (Kommun), Gävleborg
Annonserat
den 2 oktober 2017
Stängs
den 13 oktober 2017
Ref:
302-2017/4427
Kontakta
Olle Sundin

Chef för internrevisionen, Gävle

Referensnummer: 302-2017/4427

Lantmäteriet söker chef för internrevisionen.
Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.

Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Internrevisionen granskar och lämnar förslag till förbättringar av myndighetens process för intern styrning och kontroll utifrån en analys av verksamhetens risker. Arbetet utförs självständigt på uppdrag från styrelsen.

Arbetsuppgifter
En stor del av arbetet innebär granskning enligt den av styrelsen beslutade revisionsplanen. Som stöd för arbetet finns en revisionsprocess. Revisionsarbetet innefattar samtliga delar i revisionsprocessen, det vill säga genomföra riskanalys, ta fram förslag till årlig revisionsplan, utföra granskning samt uppföljning av tidigare lämnade rekommendationer. Det ingår även rådgivning i frågor om intern styrning och kontroll. Du förväntas driva egna granskningsprojekt.

Du kommer ha ansvar över en medarbetare och för att kunna leva upp till de förväntningar som ställs på dig får du som chef på Lantmäteriet ett tydligt uppdrag med befogenheter och delegerat ansvar. Utöver det erbjuder vi dig det stöd du behöver inom områden som till exempel ekonomi, HR och kommunikation.

Kvalifikationer

Kunskap
För arbetet behövs akademisk utbildning inom ekonomi, juridik, statsvetenskap, informationsteknologi eller motsvarande.

Erfarenhet
Det är meriterande om du har erfarenhet av internrevisionsarbete och/eller Lantmäteriets verksamhet. Det är även meriterande om du är van att självständigt driva projekt.

Kompetens

Vi söker dig som har:

  • god kännedom om internrevisionsarbete i staten
  • god kännedom om Lantmäteriets verksamhet, organisation och styrning
  • god förmåga att sätta sig in i nya områden och frågeställningar
  • god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift samt genomföra presentationer
  • objektivitet och hög personlig integritet
  • god analytisk förmåga

Egenskaper som värdesätts är social kompetens och initiativtagande.

Som chef har du verksamhetsansvar och leder utveckling av verksamheten genom att leda andra. Det kräver flexibilitet, självinsikt och god förståelse för andra samt förmåga att anpassa ditt ledarskap till den rådande situationen.

Kontakta oss
Om du vill veta mer kontakta gärna styrelsens ordförande Olle Sundin/Bengt Kjellson, generaldirektör, telefon 026-63 33 23. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Torsten Svärd, telefon 026-63 34 47 och för ST inom Lantmäteriet, Muriel Bjureberg, telefon 026-63 34 54. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Ansökan
Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2017/4427, senast 2017-10-13. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.