Avdelningschef till Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen

Rekryterare
Stockholms stad
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 3 oktober 2017
Stängs
den 22 oktober 2017
Ref:
2017/6596
Kontakta
Lena Holmdahl
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Avdelningschef till avdelningen för utveckling och samordning

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi vill att eleverna ska ha de bästa förutsättningarna, stöd och stimulans så att de utvecklas så långt som möjligt i sitt lärande. Vi vet att skicklig personal och stödfunktioner på skolan är avgörande för att eleverna ska lyckas, och att skickliga chefer är avgörande för att skolan ska lyckas med sitt uppdrag. Vill du stödja verksamheten med digitalisering, forskning och uppföljning så kanske du är den avdelningschef vi söker till avdelningen för utveckling och samordning.

Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart Stockholm där alla kan växa. Vi utgår från stockholmarnas behov och våra verksamheter bidrar till bättre förutsättningar för att leva, bo och verka i Stockholm. Oavsett vilken del av staden vi arbetar i känner vi stolthet och engagemang för vårt arbete. I takt med att Stockholm växer förändras även vårt uppdrag. Detta kräver att vi ständigt arbetar för att utveckla verksamheten och vår kompetens. Som chef i Stockholms stad är du med och formulerar tydliga mål, skapar möjligheter till lärande samt arbetar aktivt för delaktighet, en god arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald.

Arbetsplatsbeskrivning
Avdelningen är en av förvaltningens stödavdelningar och innefattar tre enheter med följande inriktningar; digitalisering, forskning samt uppföljning. Avdelningen har ca 70 medarbetare och det finns tre enhetschefer underställda avdelningschefen. Avdelningschefen ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till utbildningsdirektören. Utvecklingsinsatser arbetas fram i nära samarbete med övriga avdelningar inom utbildningsförvaltningen.

Uppdragsbeskrivning
Avdelningens huvuduppdrag är att samordna en del av förvaltningens olika utvecklingsinsatser i syfte att öka elevernas kunskapsutveckling och lärande. Detta kräver ett genuint engagemang och en vilja att ständigt förbättra verksamheten samt pedagogisk utveckling. Inom ramen för stadens vision, Ett Stockholm som håller samman, blir du en del av strävan att ge likvärdiga möjligheter som leder till förbättrade skolresultat. Det innebär ett systematiskt förbättringsarbete som stärker lärandet i hela organisationen. Befattningen kräver också ett stort engagemang för både kompetens- och lokalförsörjning då dessa är gemensamma central strategiska frågor i förvaltningsledningen.

Kvalifikationer
Vi söker en chef som leder, motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat samt styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Förändrar din inriktning när målen ändrar sig. Du har förmåga att fatta beslut och agera utifrån dessa även då det föreligger begränsad information eller svåra omständigheter, samt visar omdöme under tidspress. Med förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt säkerställer du att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor där du ser på sakers långsiktiga betydelse, vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Samtidigt ser du helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Utbildning
Sökande ska ha akademisk examen med för tjänsten relevant inriktning, exempelvis statskunskap, pedagogik, juridik eller ekonomi.

Erfarenhet
Du ska ha flerårig chefserfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation samt på strategisk nivå. Erfarenhet av att leda genom underställda chefer, av budgetansvar, verksamhets- och processutveckling samt av utvecklingsprojekt och analysarbete.

Kunskap
God kunskap kring skolutveckling med informations- och kommunikationsteknik som möjliggörare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som avdelningschef i Stockholms stad och utbildningsförvaltningen med ett sexårsförordnande på den aktuella tjänsten.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2017/6596

Kontakt

  • Lena Holmdahl, utbildningsdirektör, 08-508 33 617
  • Patrik Biverstedt, chefsrekryterare, 08-508 33 485

Facklig företrädare

  • Kjell Sjöberg, Sveriges skolledarförbund, 076-825 25 83
  • Olle Pettersson, Lärarförbundet, 076-12 21 743
  • Ragnar Sjölander, LR, 070-760 19 30

Publicerat: 2017-09-29
Sista ansökningsdag: 2017-10-22
Utbildningskrav: Högskola/universitet

Liknande jobb

Liknande jobb