Avdelningschef VA och renhållning

Plats
Hultsfred (Kommun), Kalmar
Annonserat
den 4 oktober 2017
Stängs
den 29 oktober 2017
Kontakta
Elin Alm
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Avdelningschef VA och renhållning

Arbetsgivare: Östra Smålands Kommunalteknikförbund
Rekryteringsområde: Tjänstemän
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: Chefstjänster/ Styrelse-uppdrag
Ort: Hultsfred
Platser: 1
Sista ansökningsdag: 2017-10-29

Nu söker vi dig som med hjärta och utvecklingsfokus vill driva VA- och renhållningsavdelningen tillsammans med engagerade medarbetare

Arbetsplatsbeskrivning
Hultsfred och Högsby kommuner har samordnat den tekniska verksamheten i Östra Smålands Kommunalteknikförbund (ÖSK). Förbundet har tre avdelningar: Fastighet, Gata/park och VA/renhållning. ÖSK har sitt huvudsäte i Hultsfred och omfattar idag ca 70 anställda i de två kommunerna. ÖSK präglas av ett affärstänk och framåtanda med ett positivt arbetsklimat där vi tillsammans utgör en bred samlad kompetens.  VA- och renhållningsavdelningen ansvarar för kommunernas vatten- och avloppsförsörjning samt avfallshantering.

Arbetsbeskrivning
Som Avdelningschef för VA- och renhållning har du det övergripande ansvaret för verksamheten i Hultsfreds- och Högsby kommun. I uppdraget ingår personalansvar för ca 20 medarbetare och med hjälp av två arbetsledare säkerställer du kvalitén på avdelningens dagliga drift. Vidare har du det ekonomiska ansvaret vilket innefattar budget och resultatansvar, du ansvarar också för inköp samt upphandling i projekten enligt LOU. Du initierar och driver förbättrings- och utvecklingsarbetet för avdelningen framåt.

Som Avdelningschef inom VA- och renhållning är du delaktig i beslut som rör samhällsutvecklingen och planerar för investerings- och underhållsprojekt. Du kommer även driva VA- och renhållningsprojekt på egen hand från start till avslut, kanske är det din egen idé som du får möjlighet att förverkliga! 

Du har en naturlig del i ledningsgruppen där du bidrar i det strategiska arbetet för att fortsätta utveckla ÖSK.

Kvalifikationer
Du har en för tjänsten relevant högskoleutbildning alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Ett krav är att du har tidigare drifterfarenhet från VA-verk och-/eller livsmedelsindustri eller processindustri. Du har självständigt drivit projekt från start till avslut samt besitter grundläggande ekonomikunskaper. För att lyckas i rollen ska du ha tidigare ledarerfarenhet. Erfarenhet av att ha varit chef med personal- och resultatansvar är meriterande. Har du kunskaper och erfarenhet av upphandling enligt LOU är detta meriterande. Goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift är ett krav för tjänsten. Du bör också ha IT mognad samt intresse för att följa med i digitaliseringens utveckling. Körkort för personbil är ett krav för tjänsten.

För att lyckas i rollen ser vi att du har en god kommunikativ förmåga samt bygger och upprätthåller goda relationer. Du har förmågan att lyfta blicken och tänka nytt och lösningsinriktat med fokus på förbättring utifrån ett helhetsperspektiv. Du är resultatorienterad och lägger stort fokus på att nå såväl dina som verksamhetens mål. Du har ett strukturerat arbetssätt med förmågan att organisera och prioritera ditt arbete. Du är positiv och hanterar även utmanade situationer med bevarat lugn och fokus.

Ansökningarna kommer att hanteras löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson:
Elin Alm, ansvarig rekryteringskonsult Unik Resurs (elin.alm@unikresurs.se) tel: 0760-19 23 99

För specifika frågor kopplat till tjänsten: Helena Grybäck-Svensson, Förbundschef ÖSK (helena.grybacksvensson@osk.hultsfred.se) tel: 0495-24 08 05

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Liknande jobb

Liknande jobb