Generalsekreterare till Röda Korset

Rekryterare
Röda Korset
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 4 oktober 2017
Stängs
den 15 oktober 2017
Kontakta
Sofie Bachmann
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Röda Korset Sverige

Svenska Röda Korset söker en Generalsekreterare

Vill du vara en del av världens främsta katastroforganisation?
I 150 år har Röda Korsets huvuduppdrag varit att förhindra och lindra mänskligt lidande. Det är fortfarande vår ledstjärna och särskilt viktigt i den tid vi lever i idag. Som generalsekreterare för Svenska Röda Korset leder du arbetet med att utveckla en relevant och efterfrågad humanitär organisation.

I rollen som generalsekreterare på Svenska Röda Korset är ditt ansvar att leda och utveckla tjänstemannaorganisationen med ca 400 anställda och i nära samarbete med de förtroendevalda utveckla frivilligorganisationens arbetsformer. Du omsätter och genomför Svenska Röda Korsets humanitära strategi i den operativa verksamheten och utvecklar organisationens kapacitet att agera mer effektivt i akuta kriser både i Sverige och internationellt samt bidrar till att stärka samarbetet mellan Rödakors- och rödahalvmånerörelsen olika delar (bl.a Federationen och ICRC).

Vi söker dig som:

  • Har erfarenhet av att arbeta, samverka och påverka både i nationella och internationella sammanhang
  • Är en skicklig kommunikatör som kan driva Röda Korsets frågor
  • Har förmåga att leda en frivillig och idéburen verksamhet
  • Drivs av ett humanitärt engagemang
  • Har erfarenhet av att skapa tydlighet, riktning och engagemang för att leda och anpassa en organisation i en föränderlig omvärld

Svenska Röda Korset vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Röda Korset har ett särskilt uppdrag i den internationella humanitära rätten och i svensk lagstiftning att hjälpa människor som drabbats av krig och konflikt. Tack vare vårt unika mandat, vår neutralitet och opartiskhet finns vi på plats i katastrofer och krigszoner, dit ingen annan når.

I Sverige bedriver vi bland annat behandlingscenter för krigsskadade och torterade, vi har en vårdförmedling för papperslösa och andra migranter samt erbjuder rådgivning i enskilda flyktingärenden. Dessutom efterforskar vi anhöriga som kommit ifrån varandra vid en kris eller katastrof och bistår när de återförenas. Våra frivilliga och ca 900 kretsar bedriver också omfattande sociala verksamheter som syftar till att bryta ofrivillig isolering, skapa möten mellan människor och stärka människors förmåga att klara en kris.

I denna rekrytering samarbetar vi med Michaël Berglund Executive Search och konsult Sofie Bachmann som nås på 08-663 90 00 samt epost: sofie.bachmann@michaelberglund.se

Din ansökan behöver vi omgående, dock senast 2017-10-15 då intervjuer sker löpande. Ansök på:

http://fmweb.mberglund.se/index.php?from=1&up=3257

För mer information om Röda Korsets arbete internationellt www.ifrc.org, www.icrc.org

Bli en del av världens främsta katastroforganisation
Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vår vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns på plats före, under och efter katastrofer och kriser, i såväl Sverige som i andra delar av världen för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa och säkerställa respek­ten för varje människas värdighet.

Röda Korsets styrka är att vi finns överallt, med närmare 33 000 engagerade volontärer runtom i landet och 17 miljoner volontärer över hela världen. Röda Korset har ett särskilt uppdrag i den internationella humanitära rätten, att hjälpa människor som drabbats av krig och konflikt. Tack vare vårt unika mandat, vår neutralitet och opartiskhet finns vi på plats i oroshärdar och krigszoner, dit ingen annan når.

I Sverige bedriver vi bland annat behandlingscenter för krigsskadade och torterade, vi har en vårdförmedling för papperslösa och andra migranter samt erbjuder rådgivning i enskilda flyktingärenden. Dessutom efterforskar vi anhöriga som kommit ifrån varandra vid en kris eller katastrof och bistår när de återförenas.

Varmt välkommen.

Liknande jobb

Liknande jobb