Forskningsdirektör till Region Östergötland

Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 4 oktober 2017
Stängs
den 29 oktober 2017
Kontakta
Kristina Lind
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Region Östergötland söker Forskningsdirektör

Arbetsgivare: Region Östergötland
Rekryteringsområde: Tjänstemän
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: Chefstjänster/ Styrelse-uppdrag
Ort: Linköping
Platser: 1
Sista ansökningsdag: 2017-10-29

Region Östergötland ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och regional utveckling i Östergötland. Region Östergötland är en politiskt styrd organisation och länets största arbetsgivare med närmare 13 000 medarbetare.

Region Östergötland bedriver en avancerad sjukvård av hög kvalitet med spetskompetens inom flera områden och mycket goda medicinska resultat. Det finns tre sjukhus i länet – i Linköping, Norrköping och Motala. I sjukvårdsorganisationen ingår även primärvården.

Universitetssjukhuset i Linköping bedriver högspecialiserad vård och har ett nära samarbete med Linköpings universitet inom medicinsk forskning och utbildning. I uppdraget att ansvara för regional utveckling ingår områden som näringsliv, arbetsmarknad, kollektivtrafik, kultur och samhällsplanering. Syftet är att stärka Östergötland som en region för utveckling och tillväxt. Region Östergötland har också en omfattande internationell samverkan.

Tjänsten som forskningsdirektör innebär ansvar som sträcker sig över såväl hälso- och sjukvård som regional utveckling.

Uppdrag, roll och ansvar
Region Östergötland är en kunskapsorganisation som investerar i forskning och utveckling. Vi söker dig som ska ansvara för, leda och driva den fortsatta utvecklingen av forskning inom regionen.

Som forskningsdirektör har du rollen som funktionsansvarig för all forskning inom Region Östergötland. Ditt fokus kommer att vara på hälso- och sjukvården och den direkta kliniska forskningen men du behöver också ha intresse, engagemang och förståelse för de områden som ingår i regional utveckling. Du ansvarar för att föra dialog med andra aktörer kring all form av forskning utifrån ett regionalt perspektiv. Vi förutsätter därför ett brett samhällsintresse. Forskningen inom Region Östergötland bedrivs i nära samverkan med Linköpings Universitet.

I rollen ingår att arbeta strategiskt med att Region Östergötlands verksamheter ska producera forskning av hög kvalitet och bedriva aktivt utvecklingsarbete där resultat från forskning är en naturlig del inom alla verksamheter för en säkrare, effektivare och mer jämlik vård. Forskning ska vara en självklar del av arbetet för alla yrkeskategorier. Vidare ingår omvärldsbevakning nationellt och internationellt inom för regionen relevanta områden.

Du ska skapa intresse och engagemang för forskning i kombination med att du har en tyngd i egen erfarenhet och kunskap som forskare. Som forskningsdirektör har du många kontaktytor och agerar på ett brett aktörsfält varför du behöver känna dig bekväm i rollen att agera på offentliga och externa arenor.

Universitetssjukvård ingår i regionens ansvarsområde, i nära samverkan med Linköpings universitet. Forskningsdirektören ansvarar för att Region Östergötland antar de utmaningar som väntar forskningen och universitetssjukvården, med konkurrensutsatt prövning enligt nationella ALF-avtalet fr.o.m. 2017.

Du ingår i Region Östergötlands högsta tjänstemannaledning och är direkt underställd regiondirektören. Ledningsstabens FoU-enhet är forskningsdirektörens resurs och du är chef för dess enhetschef.

Din profil
Vi söker dig som är disputerad inom relevant akademiskt område och innehar som lägst en docenttitel. Du har dokumenterad gedigen ledarerfarenhet och har arbetat på strategiskt ledande befattning i större organisation med komplexa organisations- och beslutsstrukturer. Du har vana från arbete i ledningsgrupper.

Det är meriterande att ha arbetat i eller med politiskt styrda organisationer och i nära samarbete med förtroendevalda.

Du har god sakkunskap inom forskning från hälso- och sjukvårdsområdet samt relevanta IT-kunskaper och behärskar engelska i tal och skrift.

Tjänsten kräver kunskap och färdigheter i strategiskt ledarskap på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Som person har du goda ledaregenskaper, du leder, motiverar, delegerar och följer upp för att effektivt nå gemensamma mål. Du är strategisk och utvecklingsinriktad samt är inlyssnande och har god pedagogisk förmåga. Du är relationsskapande, skapar kontakter och underhåller relationer. Vidare har du förmåga att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet.

Vi kommer därför lägga stor vikt vid kompetenserna helhetssyn, förändringsbenägen, planering, relationsbyggande, samarbete och självkännedom.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Unik Resurs. Vi vill därför ha din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se

Senaste ansökningsdag är 2017-10-29. Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Kristina Lind, 0767-781513, kristina.lind@unikresurs.se

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Liknande jobb

Liknande jobb