Utredare med erfarenhet till Vårdanalys

Rekryterare
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 5 oktober 2017
Stängs
den 4 november 2017
Ref:
3171/2017
Kontakta
Cecilia Stenbjörn
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Myndigheten för vård- och omsorgsanalys söker erfarna utredare

Myndigheten för vård- och omsorgsanalys uppgift är att följa upp och analysera hälso- och sjukvården, tandvården och socialtjänsten ur ett patient-, brukar- och medborgarperspektiv. Myndigheten ska bidra med policyrelevanta kunskapsunderlag och rekommendationer till beslutsfattare rörande hälso- och sjukvårdens och socialtjänstens funktionssätt och styrning. Vi söker nu utredare som vill vara med och driva analysprojekt som ska bidra till hälso- och sjukvårdens och socialtjänstens utveckling.

Om rollen
Som utredare på Vårdanalys leder och arbetar du i projekt som syftar till att förbättra kvaliteten och effektiviteten inom hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Projekten har strategisk karaktär och ska generera policyrelevanta beslutsunderlag till regeringen och andra beslutsfattare inom sektorn. I rollen som utredare arbetar du med att lägga upp utvärderings- och analysprojekt, datainsamling, analys, rapportförfattande och kommunikation. Projekten handlar exempelvis om att utvärdera effekterna av genomförda reformer eller att genomföra analyser i syfte att få underlag till nya värdeskapande reformer. I rollen som utredare kommer du främst att arbeta som projektledare med att driva projekt hela vägen från studiedesign till kommunikation. Utöver att arbeta med myndighetens kärnverksamhet förväntas du bidra till myndighetens omvärldsbevakning.

Vem är du?
Vi söker dig som har en samhällsvetenskaplig examen och minst sju års erfarenhet av kvalificerat analys- och utredningsarbete inom eller på uppdrag av offentlig sektor, i första hand inom välfärdsområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av utrednings- och analysarbete inom socialtjänstområdet eller hälso- och sjukvårdsområdet. Vi vill även att du har god kunskap om styrning av offentlig sektor och god förståelse för vad det innebär att ta fram underlag för beslutsfattande på nationell nivå. Har du erfarenhet av utredningsarbete på nationell nivå är det också meriterande.

Du har även mycket goda kunskaper i utrednings- och utvärderingsmetod och har vana av att hantera såväl kvalitativa som kvantitativa underlag. Du har flerårig erfarenhet av att leda och kvalitetssäkra större utrednings- och analysprojekt. Vidare är du en skicklig skribent som pedagogiskt och tydligt presenterar utredningsmaterialet. Du har också god muntlig kommunikationsförmåga.

I arbetet förväntas du rapportera med hög kvalitet inom givna tidsramar. Som person är du analytisk, ansvarstagande och resultatinriktad. Du ska kunna sätta dig in i nya uppgifter snabbt. Vi värdesätter flexibilitet, öppenhet och planeringsförmåga och kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad kan vi erbjuda?
På Myndigheten för vård- och omsorgsanalys får du möjlighet att arbeta med frågor som berör alla - vi arbetar med att ta fram policyrelevant beslutsunderlag kring några av framtidens viktigaste välfärdsfrågor. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsmiljö där resultatet av ditt arbete kommer att uppmärksammas och lämna ett stort bidrag till utvecklingen av vård- och omsorgssektorn. Vi erbjuder intern och extern kompetensutveckling och för rätt person finns goda möjligheter för en professionell vidareutveckling. Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provtjänstgöring. Den är placerad i Stockholm och avser heltid.

Så ansöker du
Din ansökan med cv och ett personligt brev ska vara inkommen till Vårdanalys senast den 25 oktober märkt med diarienummer 3171/2017. Du kan söka tjänsten här på vår hemsida www.vardanalys.se eller skicka din ansökan till e-postadress registrator@vardanalys.se. Betyg och eventuella övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Inför rekryteringsarbetet har Vårdanalys tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontakt
Cecilia Stenbjörn, analyschef, 08-690 41 31, cecilia.stenbjorn@vardanalys.se

Marianne Svensson, projektdirektör, 08-690 41 40, marianne.svensson@vardanalys.se

Hanna Sjöberg, projektdirektör, 08-690 41 13, hanna.sjoberg@vardanalys.se

Sista ansökningsdag onsdag 25 oktober 201

Liknande jobb

Liknande jobb