Ekonom till Arbetsmiljöverket

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 6 oktober 2017
Stängs
den 20 oktober 2017
Ref:
2017/049692
Kontakta
Therese Thunström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Arbetsmiljöverket rekryterar ekonom med intresse för verksamhetsplanering

Diarienummer 2017/049692

Arbetsmiljöverket arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklande arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra. Vi erbjuder utvecklande och samhällsnyttiga uppgifter i en kunskapsintensiv miljö. Arbetsmiljöverket har cirka 600 anställda.  

Vilka är vi?
Din tjänst är placerad på enheten för ekonomi, planering och anskaffning som ingår i avdelningen för administration och analys. På enheten står ekonomistyrning och redovisning i centrum, men vi ansvarar även för myndighetens upphandlingar, verksamhetsplanering, internkontroll samt e-handel. Vi är ett femtontal personer på enheten som bidrar till vårt goda arbetsklimat. Vi hjälper varandra med stort och smått samt är inte främmande för att ta tag i saker vi inte har gjort förut.

Ditt nya arbete
Innebär att du stöttar hela Arbetsmiljöverkets organisation i arbetet med verksamhetsplanering och riskanalys i planeringen. Du leder och utvecklar myndighetens hela planerings- och uppföljningsprocess och tar fram underlag och rapporter till myndighetens ledningsgrupp. I arbetet ingår att förvalta och utveckla Stratsys, som är det system vi använder för planering och uppföljning. Du tar fram tidsplaner och anvisningar för verksamhetsplanering och uppföljning så att denna går hand i hand med budget- och prognosarbetet. 

I rollen ingår att hålla ihop ett nätverk av planeringssamordnare på de olika avdelningarna samt att operationalisera former för den strategiska styrningen. Det ingår också att driva eller delta i utveckling- eller förbättringsprojekt. Du kommer också att vara delaktig i vanligt förekommande uppgifter på en ekonomienhet samt i arbete med remisser och internkontroll. Våra arbetsverktyg är främst ekonomisystemet Agresso och Officepaketet.

Vem är du?

Du har:

 • Minst treårig högskoleutbildning inom ekonomi
 • Minst två års aktuell erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete
 • Vana av att arbeta i Officepaketet, främst Excel och Word
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande:

 • Om du har erfarenhet av ekonomiarbete från statlig myndighet, eller annan offentlig verksamhet
 • Om du har arbetat med ekonomisystemet Agresso
 • Om du har arbetat med Stratsys
 • Om du har erfarenhet av leda eller arbeta med verksamhetsplanering och uppföljning

För att lyckas i rollen är du:

 • Drivande och tar egna initiativ
 • Noggrann
 • Analytisk
 • Pedagogisk
 • Ansvarstagande
 • En god lagspelare

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö, lång semester och roliga arbetsuppgifter. Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med en sex månader lång provanställning. Vi sitter i trevliga lokaler långt västerut på Kungsholmen i Stockholm. Tjänsterna är tillsvidare.

Om du har frågor 
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Experis. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Thunström på 0730-62 33 72 alternativt therese.thunstrom@se.experis.com. Fackliga kontaktpersoner är Hanna Näsman, fackförbundet SACO och Jenny Ahlgren, fackförbundet ST. Dessa nås genom Arbetsmiljöverkets växel 010-730 90 00.

 Välkommen med din ansökan senast den 20 oktober 2017

Liknande jobb

Liknande jobb