Administrativ chef till Delegationen mot segregation

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 9 oktober 2017
Stängs
den 25 oktober 2017
Ref:
Komm2017/00911-14
Kontakta
Anna Arborelius
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Delegationen mot segregation söker administrativ chef

Delegationen mot segregation har i uppdrag att bygga en struktur för arbetet mot segregation och bidra till att arbetet bedrivs långsiktigt och baserat på kunskap och evidens. Myndigheten ska ge kommuner, regioner och statliga myndigheter strategiskt, praktiskt och finansiellt stöd. Det innebär till exempel att stödja samordning och samverkan, att analysera och följa upp segregationens utveckling och att sprida aktuell forskning och goda exempel. Myndigheten ska utvecklas till en kunskapsnod och sprida framgångsrika arbetsmetoder. Läs mer om myndighetens uppdrag här http://www.sou.gov.se/delegation-mot-segregation/

Placering: 
Stockholms län

Bransch: 
Ekonomi, Finans, Försäkring, Kontor, Administration

Antal tjänster: 
1

Vill du vara med och forma framtidens arbete mot segregation? Den 1 januari får Sverige en ny myndighet: Delegationen mot segregation. Nu pågår rekryteringen av engagerade, kunniga och nytänkande personer som vill bidra till att motverka segregationen i Sverige. 

Vi värdesätter en bred bakgrund erfarenhetsmässigt för att vidga myndighetens perspektiv och gruppens gemensamma kompetens. Här avses både personliga erfarenheter, kunskaper och arbetslivserfarenhet. 

Ansvarsområde
Som administrativ chef kommer du att leda uppbyggnaden av myndighetens administration som omfattar ekonomi- och personalarbete, IT och säkerhetsfrågor samt dokument- och ärendehantering. I ansvarsområdet ingår även upphandling, beställning och uppföljning av köpta tjänster. I rollen ingår även att bistå vid myndighetsstyrning som innebär bland annat anslagsframställan, verksamhetsplanering, prognoser och årsredovisning.

Vi söker dig som inser och uppskattar utmaningen i att bygga från grunden med intresse och talang för både organisationsutveckling och för att utveckla hållbara administrativa rutiner. En ny verksamhet behöver bl.a. ha stort fokus på arbetsmiljö- och andra personalfrågor vilket kräver att du har egen erfarenhet av HR-arbete. Administrativa chefen rapporterar till direktören och ingår i myndighetens ledningsgrupp. Inledningsvis har du personalansvar för en medarbetare.

Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande inriktning som bedöms likvärdig
 • Flerårig erfarenhet av att leda administrativt arbete där ekonomi ingått
 • Erfarenhet av statlig ekonomiadministration, resultatredovisning och upphandling
 • God kunskap om lagar och avtal som påverkar statlig förvaltning och anställning
 • Erfarenhet av HR/personalarbete
 • Erfarenhet av att samordna och utveckla IT-stöd (motsvarande beställarkompetens)
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift på svenska

Vi ser gärna att du dessutom har:

 • Erfarenhet av att ha arbetat i eller mot socioekonomiskt utsatta områden
 • Kunskap om livsvillkor inom socioekonomiskt utsatta områden
 • Erfarenhet av förändringsarbete, gärna av att etablera ny verksamhet
 • Erfarenhet av att arbeta med säkerhetsfrågor
 • Erfarenhet av att arbeta inom eller mot kommunal verksamhet
 • Erfarenhet av arbete med inkluderingsfrågor kopplat till segregation
 • Kunskap om tidigare nationella insatser för minskad segregation
 • Kunskap om interkulturella perspektiv, normkritik, mångfald och rättvisefrågor

Vem är du?
I den här rekryteringen lägger vi lägger stort vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som kan skapa ordning, driva utveckling och säkerställa kvaliteten i det administrativa stödet både i en uppbyggnadsfas och på sikt. Du är flexibel och förändringsbenägen då arbetsuppgifter kan komma att förändras över tid. Du ska kunna företräda verksamheten internt och externt och bidra till god samverkan genom att skapa och upprätthålla goda sociala relationer.

Information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Delegationen mot segregation tillämpar sex månaders provanställning. Geografiskt läge: Huddinge, Stockholms län.

Är du intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar Delegationen mot segregation med Experis. För mer information om tjänsten kontakta ansvarig chefrekryteringskonsult Anna Arborelius 072 537 50 11.

Fackliga kontaktpersoner är Elin Hjelte för Saco-S, elin.hjelte@jusek.se, Patrik Öhrnell för Seko patrik.ohrnell@seko.se och Marie-Therese Gyllhede för OFR/S, marie-therese.gyllhede@st.org

Sista ansökningsdag är 25 oktober. Välkommen att skicka in din ansökan bestående av cv samt personligt brev via vårt rekryteringssystem. Märk ditt personliga brev med diarienummer Komm2017/00911-14. 

Skicka din ansökan genom att besöka: www.sou.gov.se/delegation-mot-segregation/lediga-tjanster

Liknande jobb

Liknande jobb