Processledare till Statens Offentliga Utredningar

Plats
Huddinge (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 9 oktober 2017
Stängs
den 25 oktober 2017
Ref:
Komm2017/00911-16
Kontakta
Malin Magnusson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Delegationen mot segregation söker processledare

Ref: Komm2017/00911-16

Vill du vara med och forma framtidens arbete mot segregation? Den 1 januari får Sverige en ny myndighet: Delegationen mot segregation. Nu pågår rekryteringen av engagerade, kunniga och nytänkande personer som vill bidra till att motverka segregationen i Sverige. Vi söker ett flertal processledare som ska arbeta strategiskt och kunskapsbaserat med befintliga och nya insatser mot segregation.

Delegationen mot segregation har i uppdrag att bygga en struktur för arbetet mot segregation och bidra till att arbetet bedrivs långsiktigt och baserat på kunskap och evidens. Myndigheten ska ge kommuner, regioner och statliga myndigheter strategiskt, praktiskt och finansiellt stöd. Det innebär till exempel att stödja samordning och samverkan, att analysera och följa upp segregationens utveckling och att sprida aktuell forskning och goda exempel. Myndigheten ska utvecklas till en kunskapsnod och sprida framgångsrika arbetsmetoder.

Läs mer om myndighetens uppdrag här.

För att vidga myndighetens perspektiv och gruppens gemensamma kompetens värdesätter vi en bred erfarenhetsmässig bakgrund. Här avses både personliga erfarenheter, kunskaper och arbetslivserfarenhet.

Ansvarsområde
Som processledare blir du en viktig del i arbetet med att bygga upp rutiner och processer som stödjer myndighetens uppdrag. Myndighetens arbete och det stöd som ges ska vara förankrat i forskningsbaserad kunskap och praktisk erfarenhet.

I rollen svarar du bland annat för att bygga upp strukturer för samordning och stöd till kommuner och andra aktörer. Arbetet syftar till att stärka kommuner och andra aktörers förmåga att arbeta strategiskt och kunskapsbaserat i befintliga och nya insatser mot segregation. Arbetet innebär att driva på utvecklingsarbete runt om i landet genom att vara ett stöd och länka samman aktörer. Som processledare kommer du bland annat att:

 • Stödja myndigheter, landsting, regioner och kommuner i dess arbete för att motverka segregation
 • Verka för samordning och god samverkan inom och mellan olika aktörer
 • Samverkan med civilsamhällets organisationer

Som processledare rapporterar du till verksamhetschefen.

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande kompetens
 • Flerårig erfarenhet som processledare eller organisationskonsult
 • Erfarenhet av att skapa och implementera processer och rutiner
 • Erfarenhet av projekt- och processledning i komplexa organisationer
 • Erfarenhet av att ha arbetat med inkluderingsfrågor kopplat till segregation och god kännedom om aktörer som idag arbetar med frågorna, både inom civilsamhället och på kommunal, regional och nationell nivå
 • Mycket god kunskap om hur kommuner fungerar och arbetar
 • God kunskap om civilsamhällets organisation och förutsättningar
 • God kännedom om nationellt gjorda satsningar för att motverka segregation
 • Kunskap om interkulturella perspektiv, normkritik, mångfald och rättvisefrågor

Vi ser gärna att du dessutom har:

 • Erfarenhet av att arbeta i eller mot socioekonomiskt utsatta områden
 • Kunskap om livsvillkor inom socioekonomiskt utsatta områden
 • Erfarenhet av att bygga upp en verksamhet
 • Erfarenhet av att ha arbetat eller verkat ideellt i tidigare satsningar mot segregation
 • Yrkesmässigt kontaktnät med kommunala, regionala eller statliga aktörer samt civilsamhällesorganisationer som arbetar mot segregation

Då vi rekryterar flera processledare blir det viktigt att de respektive individer som anställs har olika spetskompetens. Det kan vara särskild tyngdpunkt inom statlig- och/eller kommunal verksamhet alternativt en mix av tidigare nämnda och/eller civilsamhället.

Vem är du som person?
I den här rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har ett resultatorienterat arbetssätt, är strukturerad och organiserad, samt har mycket god förmåga att sammanställa och analysera stora mängder information. Du är förändringsbenägen och utvecklingsorienterat och har god förmåga att dra strategiska slutsatser. Din samarbetsförmåga är utmärkt och du har mycket god förmåga att skapa hållbara och förtroendefulla relationer. Vidare är du kommunikativ, pedagogisk och lyhörd.

Information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Delegationen mot segregation tillämpar sex månaders provanställning. Geografiskt läge: Huddinge, Stockholms län.

Är du intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar Delegationen mot segregation med Experis. För mer information om tjänsten- kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Malin Magnusson 08-736 28 47 eller Katarina Thomasson 08-736 11 26. 

Fackliga kontaktpersoner är Elin Hjelte för Saco-S, elin.hjelte@jusek.se, Patrik Öhrnell för Seko patrik.ohrnell@seko.se och Marie-Therese Gyllhede för OFR/S, marie-therese.gyllhede@st.org

Sista ansökningsdag är 25 oktober. Välkommen att skicka in din ansökan bestående av cv samt personligt brev via vårt rekryteringssystem.

Kontaktpersoner
Katarina Thomasson
Rekryteringskonsult
08-736 11 26
katarina.thomasson@se.experis.com

Malin Magnusson
Rekryteringskonsult
08-736 28 47
malin.magnusson@se.experis.com