Kommunikatör till stiftelsen BalticSea2020

Rekryterare
Plats
Stockholm, Kungliga vetenskapsakademien
Annonserat
den 11 oktober 2017
Stängs
den 17 november 2017
Ref:
”kommunikatör”
Anställningsform
Vikariat

Kommunikatör till stiftelsen BalticSea2020

Författare: BalticSea2020
Publicerad år: 2017

Tjänsten, med placering i Stockholm, är ett föräldravikariat om 12 månader, med möjlighet till förlängning. 

Stiftelsen BalticSea2020 finansierar åtgärder och projekt som bidrar till en friskare Östersjö, samt forskning som breddar eller fördjupar kunskapen om Östersjön och dess avrinningsområde. Vidare arbetar stiftelsen med initiativ inom opinionsbildning och film i syfte att sprida kunskap till beslutsfattare, allmänhet och skolor. Arbetet bedrivs under ledning av egen personal och med stöd av externa institutioner och organisationer. Läs mer om vårt arbete på www.balticsea2020.org.

Om tjänsten
Vi söker dig som på ett kvalificerat och professionellt sätt kan arbeta med att utveckla, sprida och underhålla stiftelsens kommunikationskanaler i syfte att – berätta om stiftelsens initiativ och projekt samt sprida kunskap om Östersjön och dess utmaningar. Dina huvudsakliga sysslor är att:

  • Skriva och redigera pressmeddelanden, nyhetstexter och populärvetenskapliga texter
  • Planera och boka arrangemang och möten, samt till viss del genomföra möten inom stiftelsens nätverk, och med nya aktörer
  • Hålla stiftelsens profil i sociala medier uppdaterad och aktuell
  • Diverse administrativa uppgifter såsom posthantering, inköp etc.

Som person är du social och en van kommunikatör som har lätt att inhämta, tillgodogöra och förmedla information. Du arbetar snabbt och noggrant, och har lätt för att växla mellan arbetsuppgifter. Du är van att arbeta självständigt.

Din bakgrund
Vi ser gärna att du har en relevant examen samt har arbetat i en liknande roll tidigare. Du har mycket goda språk- och skrivkunskaper i svenska och engelska, är van att arbeta med sociala medier och att arbeta med text- och bildframställning. Meriterande är att ha arbetat med miljöfrågor och att du blivit publicerad.

Övriga kvalifikationer
Vana att arbeta med hemsidor och publicerings-/uppdateringsverktyg (Joomla) samt sociala medier.

Tjänstens omfattning och tillträde
Tjänsten är ett vikariat i 12 månader, med möjlighet till viss förlängning. Tjänstens omfattning är 80 % i veckan (med möjlighet att arbeta heltid). Arbetstiderna är flexibla. Vi hoppas kunna tillsätta tjänsten under januari 2018.

Ansökan
Din intresseanmälan med meritförteckning och referenser, märkt ”kommunikatör”, skickar du senast den 17 november 2017 till oss på mailadress: info@balticsea2020.org.