Samhällsekonom, inriktning delförvaltningsledare

Rekryterare
Plats
Borlänge (Kommun), Dalarna
Annonserat
den 12 oktober 2017
Stängs
den 22 oktober 2017
Ref:
13:2017:135
Kontakta
Peo Nordlöf
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Samhällsekonom, inriktning delförvaltningsledare

Välkommen att söka jobb hos oss som Samhällsekonom, inriktning delförvaltningsledare med placering i Borlänge, Solna. Vi vill ha din ansökan senast den 22 oktober.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
I din roll som Delförvaltningsledare ska du samordna och projektleda verksamhetsdelen av systemarkitekturstudier för hur verktyg och modeller bör vara uppbyggda inklusive hur hantering av in-, ut- och valideringsdata bör ske. Målet är effektiva, användarvänliga, säkra och transparanta analys-, metoder, modeller och verktyg som kan möta utvecklingen vad gäller digitalisering, automatisering, elektrifiering och datatillgång inom transportområdet.

Inriktningen Delförvaltningsledare innebär att du kommer att samordna förvaltningen av de IT baserade verktyg och modeller och den datahantering som behövs inom transportområdet för analys av samhällsekonomi, kapacitet och trafikprognoser. Arbetet kräver ett mycket nära samarbete med vår verksamhetsstyrning, IT ansvariga projektledare och verktygsförvaltare/experter. I dina arbetsuppgifter ingår även att kommunicera vårt budskap via intranätet och på webben men även muntligen. Du kommer även att delta i arbetet kring olika forskningsinitiativ. Du kommer löpande avrapportera ditt arbete i Expertcenters ledningsgrupp.

Som Samhällsekonom kommer du att utveckla, förvalta och tillämpa metoder, verktyg och modeller för samhällsekonomiska analyser inom hela transportområdet. Din roll innebär att du är med och säkerställer att Trafikverket genomsyras av ett samhällsekonomiskt synsätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning (180 p/240 hp) i nationalekonomi eller transportplanering/transportekonomi alternativt annan högskoleutbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har kurser inom systemvetenskap.

Du har även flerårig erfarenhet av antingen samhällsekonomiska metoder, större datamängder där du gjort kvantitativa analyser och/eller IT baserade analys- och prognos modeller och verktyg. Du har vidare förståelse för hur IT-system är uppbyggda. Du bör ha erfarenhet av projektledning samt arbete med frågor som kräver samordning från flera delar i en stor organisation. Det är meriterande om du har kunskap inom systemförvaltning, programmering och/eller kvalitetsgranskning. Det ses även som meriterande om du har kunskaper inom upphandlingsarbete.

Som person är du kvalitetsmedveten, beslutsam och har en god problemlösande analytisk förmåga. Du har god kommunikativ förmåga, integritet och en mycket god samarbetsförmåga.

Ansökan
Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Ansök” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-10-22

Om verksamhetsområdet
Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Kontaktpersoner
Enhetschef Peo Nordlöf, 010-123 5827
ST Jerk Wiktorsson, 010-123 1104
SEKO Charlotte Olsson, 010-123 1103
Saco Bertil Magnusson, 010-123 5809

Upplysningar

Ansök senast: 2017-10-22
Utannonserat: 2017-09-25
Samhällsekonomi
Befattning: Samhällsekonom, inriktning delförvaltningsledare
Ort: Borlänge, Solna
Ref nr: 13:2017:135