Planarkitekt till Knivsta kommun

Rekryterare
Plats
Knivsta (Kommun), Uppsala
Annonserat
den 12 oktober 2017
Stängs
den 17 oktober 2017
Ref:
A717557
Kontakta
Moa Odin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Planarkitekt

I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala är mycket attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Vi bygger aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och natur. Ta chansen att uppleva och utvecklas med Knivsta kommun - där framtiden bor.

Knivsta kommun, en av Sveriges snabbast växande kommuner 2016, planerar att fortsätta växa och gå från att vara samhälle till en stad. Regeringen har presenterat förslag på nya hållbara stadsdelar/städer, där tre ligger i Knivsta! Vi erbjuder dig nu att vara en del av vårt team på denna spännande resa! Vi i Knivsta har Sveriges yngsta befolkning och Sveriges yngsta medarbetare. Vi är en växande organisation där alla möjligheter att vara med och påverka utvecklingen finns.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett spännande och kreativt arbete med trevliga kollegor. Du kommer främst att arbeta med att upprätta detaljplaner och planprogram men kan även komma att delta i arbetet med revidering av översiktsplan eller framtagande av fördjupade översiktsplaner. Projekten varierar från stora komplexa projekt så som nya stadsdelar till mindre planprojekt. De olika förutsättningarna i vår starkt växande kommun bjuder på många spännande och ibland unika projekt, vilket gör det dagliga arbetet omväxlande. Beroende på din kompetens och intressen så finns möjlighet att anpassa ditt uppdrag. I rollen som planarkitekt leder och driver du planarbeten i bred samverkan internt och externt. Du ansvarar för att arbetet bedrivs i god samverkan med övriga tjänstemän, politiker, exploatörer, konsulter och allmänheten. Du föredrar dina ärenden på politiska sammanträden. Du kommer också att medverka i projekt som handläggs av andra medarbetare inom kommunen. Din roll är att väga samman olika intressen som ofta kan vara motstridiga. Därför är det viktigt att du kan samarbeta med såväl kollegor inom kommunen som andra myndigheter. I tjänsten ingår även att ge råd och upplysningar till allmänheten i planfrågor samt samarbeta med kollegor i samhällsbyggnadsfrågor.

Du får en viktig roll i planavdelningens och förvaltningens utvecklingsarbete.

Kvalifikationer
Vi ser att du är utbildad planeringsarkitekt, landskapsarkitekt, arkitekt eller har motsvarande utbildning. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av planarbete och att du precis som vi, brinner för att utveckla och utvecklas.

Vi söker dig som är utåtriktad, lyhörd och uppskattar att arbeta med människor i grupp mot ett gemensamt mål. Du är resultatinriktad, har lätt för att kommunicera och skapa förtroende med kollegor, politiker och allmänhet.

Vi värdesätter flexibilitet och att du kan lösa komplexa planeringsuppgifter. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara strukturerad och du ska kunna driva, kommunicera och genomföra projekt, både som projektledare och projektmedarbetare. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Du visar färdighet för kreativt arbete och är van att uttrycka dig i skisser och bilder, samt har erfarenhet av att arbeta med AutoCad.

Vi tror att du har några års yrkeslivserfarenhet från arbete som planarkitekt, gärna inom kommunal verksamhet. Du har därmed god erfarenhet av att driva egna planprojekt från ansökan till antagande och vet hur en sådan process fungerar. Vi ser det som en merit om du har erfarenhet av större komplexa stadsbyggnadsprojekt. Att du är väl insatt i plan- och bygglagen och miljöbalken ser vi som en självklarhet.

Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2017-10-17
Ange referens: A717557

Du kan söka detta jobb genom

Kontaktpersoner
Moa Odin, Planchef
018- 34 70 48
moa.odin@knivsta.se

Fackliga representanter

Övrig information
Knivsta kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Använd länken i annonsen för att söka tjänsten. Skulle du behöva stöd når du supporten på

0771-10 10 29.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen i annonsen. Facklig kontakt nås via kommunens hemsida, rubriken "Lediga jobb".

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb