Bygglovsarkitekt till Bygglovskontoret - Linköpings kommun

Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 23 november 2017
Stängs
den 15 december 2017
Ref:
2017/1887
Kontakta
Pernilla Josefsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Bygglovsarkitekt till Bygglovskontoret

Lyssna

Sista ansökningsdatum: 2017-12-15
Referensnummer: 2017/1887
Antal lediga tjänster: 2

Sysselsättningsgrad: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde:

Kontaktperson: 
Pernilla Josefsson, Rekryterare Unik Resurs , 0739280002

Fackliga representanter:
Janin Tekkeden, SACO, 013-20 67 80
Ann-Christin Karlsson, Vision, 013-20 60 85

Om arbetsplatsen
Bygglovskontoret har, på uppdrag av bygg- och miljönämnden, ansvaret för myndighetsutövning av plan- och bygglagen samt lagen om bostadsanpassningsbidrag. Kontoret är rådgivande och handlägger ansökningar i ärenden som gäller bygglov, bygganmälan och bostadsanpassningsbidrag. Bygglovskontoret erbjuder även energi- och klimatrådgivning till hushåll, företag och lokala organisationer.

Arbetsbeskrivning
Som bygglovsarkitekt kommer du att självständigt handlägga ärenden som främst har koppling till utveckling av stadens miljöer. Arbetet handlar också om att ge råd och upplysningar till allmänhet, konsulter och exploatörer om verksamheten och dess roll i byggprocessen, samt att handlägga olika typer förekommande ärenden. Du arbetar rådgivande och stöttande i gestaltningsfrågor till kolleger inom Bygglovskontoret.

Utifrån din arkitektkompetens kommer du att delta i stadsutvecklingsprojekt, detaljplanearbete och andra kommande projekt inom Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Möjligheten att tillsammans med arbetslaget ta aktiv del i förvaltningens och avdelningens utveckling och påverka den gemensamma arbetsmiljön är en annan del av arbetet. Vi utvecklar kontorets digitala arbetssätt tillsammans.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har arkitektutbildning eller annan likvärdig utbildning. Du har ett stort engagemang för stadsbyggnadsfrågor och god kännedom om plan- och bygglagen. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och framförallt arbete som byggnadsvård eller byggnadsantikvarie. Vi förutsätter att du har god förmåga att bedöma byggnaders yttre utformning utifrån historisk, kulturhistorisk, miljömässig och konstnärlig synpunkt.

Arbetet är självständigt samtidigt som du har en hel del samverkan med kollegor, andra förvaltningar, byggherrar och andra berörda av besluten som fattas, så vi ser att du tycker om att ge god service, bemöta och har lätt för att samarbeta. Du behöver ha nått en god personlig mognad och du arbetar strukturerat. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har också intresset, viljan och förmågan att hjälpa andra och anstränger dig för att hitta lösningar.

Tveka inte på att skicka in ditt CV och berätta om just din bakgrund!

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Linköpings kommun med Unik Resurs som tar hand om rekryteringen och svarar på frågor angående tjänsten. Urval sker löpande och vi vill därför ha din ansökan snarast, dock senast 15 december 2017. För mer information, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pernilla Josefsson tfn 0739-28 00 02.    

Välkommen in med din ansökan!