Platschef till Motala Verkstad Group AB

Plats
Malmö (Kommun), Skåne
Annonserat
den 24 november 2017
Stängs
den 17 december 2017
Kontakta
Jonas Österbo
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Platschef

Arbetsgivare: Motala Verkstad Group AB
Rekryteringsområde: Tjänstemän
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: Chefstjänster/ Styrelse-uppdrag
Ort: Malmö
Platser: 1
Sista ansökningsdag: 2017-12-17


Motala Verkstad Group söker Platschef

Till FM industri i Malmö

Motala Verkstad Group (MVG) är en verkstadskoncern med kärnkompetens för bearbetning, tillverkning, avancerad svetsning och kvalificerat montage av tunga och medeltunga industriella system och produkter. MVG är en produktionspartner till stora industriella aktörer, en sourcing- och supplaymanagement partner samt underleverantör med excellens i tillverkning av komponenter och delsystem. MVG består av fyra bolag, Motala Verkstad, FM Industri i Malmö, MVG i Kristinehamn och MVG Gustavsvik. Alla har ett långt förflutet inom svensk industri och är idag ledande marknadsaktörer inom respektive område. Koncernens kunders verksamhetsområden är väl fördelade på etablerade marknader såväl som expansiva nyare branscher vilket ger stabilitet och möjlighet till tillväxt. Koncernen ökar volym och lönsamhet genom främst expansionsmöjligheter inom industriella segment samt företagsförvärv. Omsättningen i dagsläget är cirka 200 MSEK.

Välkommen att läsa mer om oss: www.mvg.se   

FÖRST NÅGRA ORD OM OSS
FM Industri AB startades 1955 i Malmö, Fosie och är underleverantör och samarbetspartner till flera olika industrigrenar. Vi är specialiserad på alla former av skärande bearbetning av metalldetaljer. Företaget har en bred maskinpark och producerar såväl enstycksdetaljer som att leverera större serier. Företagets kombination av hög kompetens och gedigen verkstadserfarenhet borgar för legotillverkning med stor flexibilitet, helt anpassad efter kundens behov. FM Industri är idag underleverantör till världsledande företag inom gruvindustri, infrastruktur, energisektorn och förpackningsindustri. Det finns goda förutsättningar för en ytterligare breddad kundbas framöver. Vi är totalt 25 anställda vid företaget.  

DINA UPPGIFTER
Som platschef leder och utvecklar du vår verksamhet och personal i Malmö. Du gör det direkt och genom andra. Du ingår i MVG:s ledningsgrupp och är ytterst ansvarig för att driva verksamheten operativt och taktiskt för att säkerställa att fastställda affärsmål uppnås lokalt och i enighet med koncernövergripande mål vad gäller ekonomi, produktion, kund, kvalité och medarbetare. I uppdraget ingår även att vara arbetsmiljöansvarig, ansvarig för brandskyddsarbetet, underhåll, operativa åtgärder för att upprätthålla ISO 9001 och ISO 14001 samt för att tillgodose diverse kvalitetskrav från våra kunder. Du behöver inte kunna allt men vara öppen för att lära dig och också hantera krav inom alla dessa områden. Stödfunktioner inom MVG finns till din hjälp vad gäller att tillhandahålla struktur och ”verktyg” men det operativa arbetet utförs av eller via dig.

VÅRA FÖRVÄNTNINGAR
Vi söker dig som har lust och förmåga att leda, utveckla och organisera ett teknikföretag i expansion de kommande åren. Du är en affärsmässig person som är skicklig på att hantera människor, maskiner och relationer, och som är beredd att nätverka och synas tillsammans med leverantörer och kunder. Du har erfarenhet eller känner dig manad av att leda mer eller mindre komplexa och affärsmässiga verksamheter.

Viktigt är också vem du är på det personliga planet. Egenskaper som vi värdesätter är driv, handlingskraft, mod, entusiasm samt mål- och resultatfokus.  Du är en pedagogisk, affärsmässig och strategisk ledare ut i fingerspetsarna och lyckas väl med det du gör, också tack vare din goda samarbetsförmåga, prestigelöshet och ödmjuka stil.

Du har god teknisk och ekonomisk förståelse och behärskar engelska väl, både i tal och skrift. Meriterande är teknisk eller ekonomisk utbildning, gärna på universitetsnivå. Vi ser helst att du är eller kommer att förankra dig i Malmöregionen.

INTRESSERAD?
Tveka inte att ansöka redan idag! Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter. Vi tar endast emot din ansökan via databasen. Har du frågor så är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Jonas Österbo 0768-998577, jonas.osterbo@unikresurs.se