Två entreprenadingenjörer inom drift - Täby kommun

Rekryterare
Täby kommun
Plats
Täby (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 4 december 2017
Stängs
den 17 december 2017
Ref:
A734448
Kontakta
​Sanna Andersson Hamrén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Två entreprenadingenjörer inom drift till Samhällsutvecklingskontoret

Arbetsplatsbeskrivning
Täby kommun är en av Stockholmregionens snabbast växande kommuner, nära både centrala Stockholm och Arlanda. Inom tio år har Täby vuxit från dagens nästan 70 000 invånare till 90 000 och år 2040 beräknas finnas 20 000 nya arbetstillfällen. Just nu förbättras kollektivtrafiken och vägarna, på sikt kommer Roslagsbanan att förlängas till city via Odenplan. Hög kvalité i välfärden och möjlighet för invånare att välja bland annat skola och omsorg är en del av kommunens signum. Tycker du att det låter spännande att vara en del av utvecklingen?

Täby kommun står inför ett mycket expansivt skede i sin utveckling och det övergripande målet att utveckla kommunen till att bli en stark del av Stockholmsregionen med Täby centrum – Arninge som en ny regional stadskärna. Täby kommun driver en omfattande bebyggelseutveckling parat med en kraftfull och långsiktig utveckling av kollektivtrafiken. Stadsmässighet samt nyskapande och särskiljande arkitektur är viktiga ledord när bostäder och arbetsplatser ska växa fram. Utvecklingsområdena är många och stora intressanta planerings- och byggprojekt står på agendan. 

Täby Kommun söker två entreprenadingenjörer för spännande stadsbyggnadsprojekt till Driftenheten.

Arbetsbeskrivning
Den här rollen erbjuder möjligheten till deltagande i stadsbyggnadsprocessen genom att stötta projektorganisationen i genomförandefrågor. Till följd av detta deltar entreprenadingenjören vid interna planerings- och projektuppstartsmöten samt vid besiktningar och tillsyner. Entreprenadingenjören ansvarar för garantibesiktningar, garantitid och garantifel och således också för uppföljningen av kvaliteten i projektets delmoment. Vidare granskar och bevakar entreprenadingenjören driftaspekter i de stora projekten. 

Tjänsten finns på avdelningen för teknik- och stadsmiljöavdelningen och tillhör driftenheten. Enheten består av trevliga och kompetenta kollegor som präglas av ett väl fungerande samarbete. Driftenheten medverkar i alla de stora projekten och rollen som entreprenadingenjör präglas av ett helhetstänk för slutprodukten.

Kvalifikationer
För att trivas och lyckas i tjänsten som entreprenadingenjör krävs en slutförd akademisk utbildning på högskolenivå alternativt motsvarande arbetslivserfarenheter från några år i liknande roller. Entreprenadingenjören behöver erfarenhet av branschspecifika lagar och regler t.ex. Anläggnings AMA, mätregler enligt MER och AB (allmänna bestämmelser). Tidigare arbete inom besiktningar betraktas det som meriterande. 
Rollen som entreprenadingenjör ställer krav på självständighet i arbetet samt insikt om politiskt styrda organisationer. 

I yrkesrollen entreprenadingenjör krävs utvecklings- och förändringsinriktad inställning samt en förmåga att se helheten. Vidare krävs en god samarbetsförmåga och ett flexibelt förhållningssätt då arbetet innebär varierande arbetsuppgifter, högt tempo och många personkontakter. Entreprenadingenjören behöver vara noggrann och serviceinriktad samt ha en god förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift - såväl som till allmänheten som till andra myndigheter.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2017-12-17
Referensnummer: A734448

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen:  2

Kontakt

Kontaktperson
Sanna Andersson Hamrén
Advice Executive Search
076-835 14 47
sah@advice-es.com

Facklig företrädare
Ikram Hachichou
Saco
08-55 55 96 94

Maud Adamsson
Vision
08-55 55 92 85

Övrigt
Vi samarbetar med Advice Executive Search i denna rekrytering.

Liknande jobb

Liknande jobb