Anstaltschef till verksamhetsområde Saltvik - Kriminalvården

Rekryterare
Kriminalvården
Plats
Härnösand (Kommun), Västernorrland
Annonserat
den 4 december 2017
Stängs
den 17 december 2017
Ref:
A716760
Kontakta
Christel Persson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Arbetsplatsbeskrivning
Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Verksamhetsområdet Saltvik består av anstalten Saltvik och häktet Saltvik (utanför Härnösand) samt anstalten Ljustadalen (utanför Sundsvall). På anstalten Saltvik finns en av landets tre säkerhetsenheter, två normalavdelningar och ett häkte. På anstalten Ljustadalen finns en öppen kvinnoanstalt. Verksamheten på Saltvik har plats för totalt 191 intagna och Ljustadalen 20 intagna och sysselsätter tillsammans cirka 250 anställda. 
Anstalten Saltvik är en anstalt med hög säkerhetsnivå. 

Arbetsbeskrivning
Som chef inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och intressant samhällsuppdrag.

I befattningen som anstaltschef får du möjligheten att leda, vidareutveckla och skapa strukturer i syfte att bidra till att verksamhetsområdet når sina övergripande mål. Du har det övergripande strategiska ansvaret för verksamhetsområde Saltvik och ska säkerställa att uppdrag från nationell nivå implementeras på ett anpassat och effektivt sätt. Du har en nyckelroll i samverkan med externa samarbetspartners men också ett ansvar för intern samverkan med chefer på lokal, regional och nationell nivå. Du har ett tydligt ledaruppdrag där du kommer att ansvara för att implementera nationella riktlinjer, skapa förutsättningar för en lärande organisation samt identifiera prioriterade förbättringsområden för regionen. 

Du har totalt verksamhets-, personal- och budgetansvar och totalt arbetar 250 medarbetare på verksamheten vilka arbetsleds av 10 chefer. Tjänsten är placerad i Härnösand. 

Du ingår i den regionala ledningsgruppen där din chef samt dina kollegor utgör en viktig plattform för ditt ledarskap. Kriminalvården ger dig förutsättningar att vara framgångsrik i ditt ledarskap genom bland annat ett tydligt uppdrag med krav på uppföljning och resultat, du har tillgång till stödfunktioner och får den kompetensutveckling som behövs för din fortsatta utveckling som ledare

Kvalifikationer
Du har relevant akademisk utbildning och en gedigen erfarenhet från offentlig verksamhet och flerårig chefserfarenhet. Du har dokumenterad ledarutbildning och erfarenhet av säkerhetsarbete, vana vid mediekontakter och du bidrar till att skapa en trovärdig bild av myndigheten genom att företräda Kriminalvården som helhet. 

Vi söker dig som är en tydlig och kommunikativ ledare med en förmåga att skapa sammanhang, engagemang och entusiasm. Du har ett starkt samhällsengagemang och delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar. Det är meriterande med erfarenhet från andra myndigheter i rättskedjan och/eller kriminalvården. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du förväntas bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2017-12-17
Referensnummer: A716760
Du är välkommen att söka:

Lön
Löneform: Månadslön 
Månadslön

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Erik Asp
Rekryteringskonsult Source Executive Recruitment
073-352 34 81

Lars Åhlin
Ledarna
0611-86745

Fackliga företrädare
Britt Sjöberg 
ST/OFR
0243-79 10 17

Monica Olausson
SACO
0920-21 40 10

Petra Svensk-Berggren
SEKO
026-4561357

Övrigt
I denna rekrytering samarbetar Kriminalvården med SOURCE Executive Recruitment. Vid frågor kring tjänsten, kontakta researchansvarig Christel Persson, 0736 55 23 00, christel.persson@source-executive.se eller rekryteringskonsult Erik Asp, 073 352 34 81, erik.asp@source-executive.se.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att du ska vara svensk medborgare men får gärna ha utländsk bakgrund. Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning. I urvalsarbetet kommer arbetspsykologisk testning att användas. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid. För mer information om myndigheten: www.kriminalvarden.se
Välkommen med din ansökan genom att registrerar din ansökan via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. 
Supporttelefon för sökande: 0771-10 10 29 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.