Projektledare till Specialfastigheter

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 4 december 2017
Stängs
den 18 december 2017
Kontakta
Carin Höglund-Kennberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Projektledare Stockholm, inriktning energiprojekt och fastighetsautomation

Stockholm

Välkommen till en värd full av möjligheter!

Specialfastigheter är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag. Vi är ett statligt ägt bolag som äger, förvaltar och utvecklar unika fastigheter som kännetecknas av säkerhet i framkant. Vår affärsmässiga och framåtriktade företagskultur bygger på säkerhet, närhet, långsiktighet och samverkan.

Vår organisation bygger på tre affärsområden – Kriminalvård, Försvar & rättsväsende samt Institutionsvård & övriga specialverksamheter. Fastighetsinnehavet har en lokalyta på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter med ett marknadsvärde som uppgår till cirka 23 miljarder kronor. Vi är 130 medarbetare och huvudkontoret är delat mellan Linköping och Stockholm. Utöver det har vi kontor i Lund, Göteborg, Örebro och Sundsvall.

Arbetsuppgifter
Du får uppdrag av våra kunder eller internt åt våra affärsområden och förvaltningsorganisation. Arbetet inkluderar att i egen regi eller med extern personal bereda, planera och genomföra projekt inom energi och fastighetsautomation från start till slut. Du kommer att verka som sakkunnig inom underhållsåtgärder och större entreprenader. Som projektledare är du en resurs för vår förvaltningsorganisation vid tillämpning av våra system för fastighetsautomation. Vidare kommer du att delta i utvecklingsarbete av teknisk byggnadsdrift och energieffektiva byggnader där du även tar fram förslag för energiförbättringsåtgärder i samarbete med vår energistrateg.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för framtidens system inom energi och fastighetsautomation. Du har relevant högskoleutbildning, YH-examen eller motsvarade inom det byggtekniska området. Utöver detta bör du ha erfarenhet av projektledningsarbete inom byggnadssektorn med inriktning mot fastighetsautomation och energiprojekt, gärna styr och regler samt installationsprojekt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av planering och beredning av byggnadsrelaterade underhållsåtgärder och strategiska investeringar med inriktning mot energi och fastighetsautomation. Kunskaper inom nätverksinstallationer ses som meriterande.

Du är strukturerad och lösningsorienterad samt har lätt för att orientera dig i nya situationer för att ta beslut om lämplig åtgärd. Vidare kan du planera, administrera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt samt driva flera projekt parallellt. Du har en god förmåga och erfarenhet av relationer och samarbete med uppdragsgivare och leverantörer. Samarbetsförmåga, servicekänsla och lyhördhet är centralt för oss. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering 
Din placering är inom vår enhet Projekt & Utvecklingsenhet. Din placeringsort är Stockholm, men då verksamhetens fastighetsbestånd är rikstäckande innebär tjänsten resor. 
Körkort för personbil är ett krav.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Marie Ahlström, tel. 010-788 62 30
Ledarna, Lena Brundin, tel. 010-788 63 30
Unionen, Anders Axelsson, tel. 010-788 62 82
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78

Ansökan
Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 18 december

I och med att våra hyresgäster bedriver säkerhetsklassad verksamhet och med hänsyn till våra egna höga krav på säkerhet så utför vi en särskild säkerhetsbedömning genom att ta del av utdrag från Polisens belastningsregister samt kompletterar med en säkerhetsintervju. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall en säkerhetsbedömning enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) §11

Kontaktpersoner
Carin Höglund-Kennberg
HR-generalist
010-788 63 63
carin.hoglund-kennberg@specialfastigheter.se

Göran Cumlin
Chef projekt och utveckling
010-788 63 59
goran.cumlin@specialfastigheter.se

Liknande jobb

Liknande jobb