Rättschef till CSN

Rekryterare
CSN
Plats
Sundsvall (Kommun), Västernorrland
Annonserat
den 5 december 2017
Stängs
den 22 december 2017
Kontakta
Minna Aspnäs
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Rättschef till CSN

Arbetsplatsbeskrivning
Vi söker en avdelningschef som, tillsammans med medarbetare och kollegor, vill fortsätta utveckla arbetssätt och regelverk för att förbättra och göra det enkelt för våra kunder. 

Avdelningen ansvarar för de rättsliga styrdokumenten och säkerställer att de följs inom myndigheten. Rättsavdelningen arbetar också med att handlägga ärenden om skadestånd, samordna myndighetens remisshantering och att rättsligt företräda myndigheten nationellt och internationellt.

I avdelningens uppdrag ingår också att samordna myndighetens internationella arbete samt utlämnande av allmänna handlingar, personuppgifter, gallring och annan arkivvård. I avdelningen ingår enheten för kunskap om studiestödet som arbetar med statistik och analys av studiestödet.

Vi erbjuder en stimulerande och utvecklande arbetsplats som jobbar med ständiga förbättringar. På CSN får du vara med och utveckla statsförvaltningen och vara en del av en viktig helhet med målet att göra studier möjligt. Hos oss får du arbeta med unga it-mogna kunder som har höga förväntningar på oss. CSN är en myndighet som strävar mot att göra det enkelt för kunden.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som ser att medarbetarnas kompetens och initiativ är avgörande för att lyckas i ditt uppdrag. Därför lägger du stor vikt vid att kommunicera och skapa delaktighet. Du sätter helheten främst och tar ansvar för myndighetens samlade resultat och därför är det viktigt att du tar initiativ till samverkan med övriga chefer. Vi vill också att du ska fortsätta utveckla avdelningens kultur och arbetssätt. 

Till din hjälp har du avdelningens cirka 30 medarbetare. Avdelningen har verksamhet på fem orter i landet. Vi ser gärna att du är stationerad i Sundsvall, men placeringsort går att diskutera.

Som avdelningschef för rättsavdelningen rapporterar du till CSN:s generaldirektör och ingår i CSN:s ledningsgrupp. 

Som chef för CSN:s rättsavdelning kommer du att:

 • Delta i myndighetens ledningsgrupp och ta ett helhets- och strategiskt ansvar för CSN:s verksamhet, mål och resultat.
 • Ansvara för och leda avdelningens personal, verksamhet, ekonomi, resultat och kompetensförsörjning. 
 • Driva verksamhetsutveckling utifrån ständiga förbättringar, systemsyn och andra uppdrag. 
 • Följa upp kvalitet och resultat, utforma effektiva arbetssätt samt säkerställa en god arbetsmiljö och kompetensutveckling.
 • Föra dialog med uppdragsgivaren.
 • Leda extern såväl nationell samt internationell samverkan inom avdelningens uppdrag.

Kvalifikationer

 • juridisk examen från högskola eller universitet
 • flerårig erfarenhet som chef
 • erfarenhet av att arbeta i offentlig sektor
 • erfarenhet av att leda och utveckla organisationer och medarbetare till bra resultat
 • erfarenhet av rättsligt arbete, t.ex. att driva rättsligt utvecklingsarbete och ansvara för rättslig styrning 

Det är meriterande om du har erfarenhet från domstol, lagstiftningsarbete och från relevant arbete inom Regeringskansliet. Vi ser gärna att du tidigare arbetat med ett lean-inspirerat förbättringsarbete.

Vi söker dig som är trygg i ditt ledarskap och har personlig mognad. Du har god förmåga till helhetssyn och kan med handlingskraft och ansvarsfullt omdöme leda och utveckla verksamheten. I syfte att göra det enkelt för kund har du förmågan att på ett strategiskt och analytiskt sätt planera och styra för att skapa resultat.

Som ledare skapar du förutsättningar för dina medarbetare att ta ansvar för att utföra och förbättra sitt arbete. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och förstår vikten av god service och gott bemötande. Du leder genom mod, prestigelöshet och tydlighet.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2017-12-22

Övrigt
CSN strävar efter att vara en arbetsplats som präglas av olika bakgrund och kompetens som har betydelse för arbete, kvalitet och kundens fokus.

Provanställning kan bli aktuellt. Tillträde snarast. CSN tillämpar förtroendearbetstid och tidsbegränsade förordnanden för chefstjänster. I tjänsten ingår resor i huvudsak i Sverige.

I rekryteringen samarbetar vi med Source. För frågor kontakta gärna Monica Landmark, monica.landmark@source-executive.se, tfn 0731-550 014 eller Minna Aspnäs, minna.aspnas@source-executive.se, tfn 0707-352 023.

Kontaktperson
Christina Forsberg
Generaldirektör
060-18 60 01

Fackliga företrädare
Catherine Malmborg
SACO/S CSN
070-335 6604

Anneli Gårdbäck
ST inom CSN
031-607819

Jan Lahti
Seko
060-146321

Varmt välkommen med din ansökan!