Lönechef till Botkyrka kommun

Rekryterare
Botkyrka kommun
Plats
Botkyrka, Stockholm
Annonserat
den 5 december 2017
Stängs
den 13 december 2017
Ref:
A735537
Kontakta
Caroline Kock

Lönechef

Arbetsplatsen
Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

En av Sveriges mest dynamiska kommuner, Botkyrka, letar efter en stark lönechef med stort intresse och erfarenhet av ledarskap. Drivs du av att vara en nära och tillgänglig chef som vill leda och utveckla en grupp kompetenta medarbetare som tillsammans besitter stor mångfald med många perspektiv och erfarenheter. Gillar du att jobba utifrån en helhet samtidigt som du vill förstå och driva delarna i helheten. Har du därtill kunskap och erfarenhet av lönehanteringsprocessen olika delar. Då passar du för oss som chef för vår löneenhet.

Löneenheten ansvarar för lönehanteringen samt det kommunövergripande personal- och lönesystemet. Uppdraget för avdelningen är att säkerställa en smidig och kvalitativ löneprocess. Enheten ansvarar även för förvaltningsledning och systemförvaltning samt systemutveckling. Att säkerställa kvalitén, analysera och strategiskt utveckla och förbättra processer och arbetssätt för att bli så effektiva och säkra som möjligt är en del av det leanarbete som bedrivits de senaste tre åren. Lönehanteringen är en del av kommunens kompetensförsörjningsprocess. Som löneenhetens chef rapporterar du till HR-chefen som leder HR-avdelningen. HR-avdelningen är organiserad under kommunledningsförvaltningen.

Arbetsuppgifter
Som lönechef arbetar du nära verksamheten och leder ett stort team med 18 kompetenta medarbetare och tillsammans utvecklar ni enheten. Du leder arbetet med att säkerställa ett kvalitativt och tillförlitligt lönesystem, samtidigt som du har insikt i kollektivavtal och är van att ditt arbete styrs av lagar, avtal och komplexa processer. Du är övergripande ansvarig för att bygga en stark enhet och skapa delaktighet med medarbetare på HR-avdelningen och med andra HR-funktioner som sitter decentraliserat på förvaltningarna. Du ansvarar för att medarbetare och chefer i organisationen får snabb och korrekt service. Du kommer också vara beställare gentemot ett antal externa leverantörer av system och tjänster. Löneenheten står nu inför ett systembyte och det kommer att ställa stora krav på arbetet både vad det gäller det nya processorienterade arbetssättet och hur samarbetet med hela organisationen ska se ut. Du agerar ambassadör för löneenheten och verkar för ett smidigt samarbete med övriga organisationen. Löneenheten är indelad i två grupper, lönekonsulter och systemutvecklare, och en del av ert uppdrag är såväl inom den egna enheten som inom förvaltningsorganisationen.

Kvalifikationer
Du har en relevant akademisk examen inom området eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt. Du har tidigare erfarenhet av arbeta med och leda ett lönehanteringsarbete och du har goda kunskaper om löneutbetalningar, kompensationsfrågor, pensioner och försäkringar utifrån gällande lagar och avtal. Du har erfarenhet av personalansvar och du drivs av att leda människor och se medarbetare växa. Du har god insikt i verksamhetsområdet löner och gärna god kunskap och erfarenhet av kommunal verksamhet. Du har också goda generella kunskaper om de lagar och regelverk som tillämpas, såsom LAS och kollektivavtal. Du är konsekvent och flexibel, lyhörd och analytisk. Du kan se helheter, omsätta och förmedla både stora och små penseldrag. Du hittar lösningar samt har en god förmåga att ge stöd inom området. Du samarbetar gärna och väl över olika organisatoriska gränser. Arbetet kräver självständighet och innebär stort ansvar. Du är en god kommunikatör med förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Arbetsform
Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktperson(er)
Caroline Kock
Telefon: 08-50645021

Facklig(a) företrädare

Sista ansökningsdatum: 2017-12-13

Ange referensnummer: A735537

Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Liknande jobb

Liknande jobb