Föreståndare Herrkostym till Kungliga Operan

Rekryterare
Kungliga operan
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 6 december 2017
Stängs
den 31 december 2017
Kontakta
Michael Glas
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Kungliga Operan söker Föreståndare Herrkostym

Vi söker en föreståndare för herrkostym vid Kungliga Operan. Herrskrädderiet ingår i avdelningen Mask & Kostym som omfattar bland annat skräddare, tillskärare, kostymservice samt mask och peruk. Vi erbjuder ett arbete i en kreativ miljö där vi gemensamt arbetar för att skapa opera- och balettproduktioner i världsklass!

ARBETSBESKRIVNING
Som föreståndare för herrkostym arbetsleder du åtta herrskräddare och ansvarar för planering, kompetensutveckling, arbetsmiljöfrågor och utveckling av herrskrädderiet. Du gör inköp av material och utrustning med ett delegerat budgetansvar och du ansvarar för att enhetens utrustning fungerar och sköts.

Tillsammans med ateljéchef ansvarar du för att produktionerna uppfyller konstnärligara och tekniska krav. Du arbetar operativt i det konstnärliga arbetet med tillskärning och har kontakt med scenografer och kostymtecknare.

I rollen som föreståndare arbetar du nära den andra tillskäraren inom herrskrädderiet gällande framför allt planering, kvalitetssäkring och uppföljning av arbetet inom enheten. Du har även mycket kontakt med föreståndare för damskrädderiet samt andra enheter.

KRAV- OCH KOMPETENSPROFIL
Vi söker dig som är utbildad tillskärare och som har flerårig erfarenhet av arbete på ett herrskrädderi, samt erfarenhet av arbete med teaterproduktioner. Då detta är en arbetsledartjänst söker vi dig som drivs av att leda och utveckla en arbetsgrupp och vi söker dig med erfarenhet av arbetsledning och personalansvar.

Tjänsten ställer höga krav på flexibilitet, noggrannhet och integritet. Du är kommunikativ och du fungerar bra i samarbeten såväl inom som utanför avdelningen. Arbetsbelastningen är periodvis hög och därför söker vi dig med förmåga att leverera och hålla deadlines även under press. Då vi har såväl svenska som utländska medarbetare och samarbetspartners talar du flytande svenska och engelska.

ANSTÄLLNINGEN
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med inledande provanställning på sex månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar rörande tjänsten lämnas av ateljéchef Michael Glas, tel. 08-791 44 32, Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-specialist Andreas Ahl, tel. 08-791 43 45.

Facklig kontaktperson är Patrik Andersson, Ledarna, patrik.andersson@operan.se

Vi tar endast emot din ansökan via vår hemsida www.operan.se/jobb. Bifoga ditt CV samt ett personligt brev där du berättar varför du söker den här tjänsten.

Sista ansökningsdag är 2017-12-31.

Operan eftersträvar jämn könsfördelning inom alla avdelningar och vi värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som Sveriges nationalscen för opera och balett ska Kungliga Operan vara tillgänglig för alla och beröra med starka känslor. Våra värderingar är: Konstnärlig kvalitet, Välkomnande, Orädd och Tidlös. Kungliga Operan är ett av staten helägt aktiebolag med en årsomsättning på ca 500 MKR.  Operans personal, konstnärlig, teknisk och administrativ utgör ca 530 anställda. Under ett spelår framförs över 200 moderna och klassiska balett- och operaföreställningar, riktade till både barn och vuxna.

Liknande jobb

Liknande jobb