Personaldirektör till Sveriges lantbruksuniversitet

Plats
Uppsala (Kommun)
Annonserat
den 7 december 2017
Stängs
den 7 januari 2018
Ref:
Jobb ID: 34317
Kontakta
Fredrik Pettersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

SLU är en attraktiv och stimulerande arbetsplats för nuvarande och framtida ledare och medarbetare. Vi söker nu en personaldirektör, vars viktigaste uppgift är att säkerställa att vi även i fortsättningen kan leva upp till detta.

Placering: 
Uppsala län, Stockholms län, Västmanlands län, Gävleborgs län, Östergötlands län, Uppsala, Knivsta, Enköping, Håbo, Stockholm, Sigtuna, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Vallentuna, Norrtälje, Västerås, Gävle

Bransch: 
Kontor, Administration, HR, juridik, Management

Antal tjänster: 
1

Om SLU
SLU:s personalavdelning har en konsultativ roll gentemot universitetsledning, fakulteter, institutioner och avdelningar. Här arbetar HR-specialister, ledarutvecklare och lönespecialister. Vi underlättar för chefer och ledare att utveckla sin verksamhet, fullgöra sina uppdrag och skapa attraktiva arbetsplatser där medarbetare trivs och utvecklas.
SLU:s personalavdelning ingår i Universitetsadministrationen och har ca 30 medarbetare. De flesta är placerade i Uppsala, men vi har även kollegor i Umeå och Alnarp.

Som personaldirektör har du en ledningsgrupp, en grupp som idag består av de tre enhetscheferna för HR, lön och ledarutveckling. Dessa rapporterar direkt till personaldirektören, liksom en administratör och en HR-controller. Personaldirektören ingår i universitetsadministrationens chefsgrupp och rapporterar till universitetsdirektören.

Arbetsuppgifter
Som personaldirektör bär du det övergripande och strategiska ansvaret för SLU:s personalfrågor. Du ansvarar – tillsammans med underställda chefer och medarbetare – för att driva och utveckla SLU:s personalpolitik, för arbetsrättsliga frågor och för lönebildning – allt i syfte att SLU ska vara en eftertraktad och välfungerande arbetsgivare. Personalfrågorna drivs i samarbete med universitets ledning och med ansvariga chefer i SLU:s verksamheter. Personaldirektören har också det övergripande förhandlingsansvaret samt ansvarar för samordning och samarbete med de fackliga organisationerna.
Några exempel på områden där personaldirektören förväntas bidra med utvecklingsinsatser är följande;

SLU:s värdegrundsarbete

  • tydliggörande och utveckling av SLU:s personalpolitiska mål
  • strategiskt arbetsmiljöarbete
  • ledar- och medarbetarskapsutveckling
  • chefsstöd
  • styrnings- och ledningsfrågor

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom relevant område. Du har god strategisk förmåga samt kunskap om den operativa verksamheten. Du har goda kunskaper inom det arbetsrättsliga området, gärna från det statliga avtalsområdet. Erfarenhetsmässigt har du gedigen bakgrund inom HR samt flerårig erfarenhet av chefsuppdrag, gärna från statlig sektor. Du har kunskap om/förståelse för den akademiska verksamhetens särskilda förutsättningar och villkor och har förmåga att driva personalpolitiska frågor i den akademiska miljön utifrån övergripande policys och strategier.
Som person är du resultatorienterad, analytisk, strukturerad och tydlig. Du bör också vara strategisk och drivande. Du har god kommunikativ förmåga och kan skapa förtroendefulla interna och externa relationer på alla nivåer. Detta gör du genom god dialog och respekt för verksamheternas behov och villkor. För att passa in i rollen har du också förmågan att kunna vara ledare för kvalificerade medarbetare i en kunskapsorganisation.
Du har förmågan att tydliggöra de personalpolitiska frågornas betydelse för universitetets framgång, såväl till ledning som till den övriga verksamheten. Du har också kompetens att modernisera och utveckla SLU:s arbete med personalfrågor och hur det stödet organiseras, samt kan verka för personalavdelningens långsiktiga mål.

Placering: Uppsala

Anställningsform: Tillsvidare

Tillträde: enligt ö.k.

Information och intresseanmälan
I denna rekrytering samarbetar SLU med Experis AB. Mer information om SLU hittar du under länken https://www.slu.se/om-slu/
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Experis rekryteringskonsulter Fredrik Pettersson på telefon 018-18 59 79 eller fredrik.pettersson@se.experis.com alternativt Daniel Pettersson på telefon 018-18 59 75 eller daniel.pettersson@se.experis.com.

För mer information kan du också kontakta biträdande universitetsdirektör vid SLU, Birgitta Wikmark Carlsson, tfn: 018-67 14 84 alt. 076-135 17 74 eller birgitta.wikmark.carlsson@slu.se

Din intresseanmälan lämnar du tillsammans med CV och personligt brev på www.experis.se (Ange Jobb ID: 34317). Sista dagen för intresseanmälan är den 9 januari 2018.

Fackliga kontaktpersoner
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/