Ekonomichef - Folktandvården Stockholm

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 7 december 2017
Stängs
den 8 januari 2018
Ref:
149564
Kontakta
Eva Ljung
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Folktandvården Stockholms län AB söker ekonomichef till huvudkontoret vid Medborgarplatsen i Stockholm. Ekonomichefen ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD.  

Folktandvården Stockholms län AB är ett helägt bolag av Stockholms läns landsting och är ett modernt företag som omfattar i huvudsak tre affärsområden, allmäntandvård, specialisttandvård och medicinskt tandvård. Huvudkontorets roll är att ge utveckling, stöd och service till kärnverksamheten och består av avdelningarna, VD:s stab med affärsområdeschefer, ekonomi, Tandvård och Utveckling, IT, kommunikation och personal. Sammanlagt arbetar ett 60-tal medarbetare på huvudkontoret.

Ditt uppdrag
I rollen som ekonomichef ansvarar du för att leda ekonomiavdelningen som består av funktionerna redovisning, controller, upphandling och registratur. Ekonomiavdelningen består av 14 personer. Redovisningsfunktionen leds av en redovisningschef som rapporterar till ekonomichefen.  

I ledningsgruppsarbetet tar ekonomichefen en aktiv roll i den ekonomiska styrningen av företaget. Det innefattar ansvar för den löpande ekonomiska rapporteringen till företagsledning och klinikledning, ekonomiska rapporter till företagets styrelse och ägaren Stockholms läns landsting. Som ekonomichef ingår du i landstingets ekonomichefsnätverk. I samarbete med VD utarbetar ekonomichefen beslutsunderlag till styrelsen. Ekonomichefen ansvarar för budgetprocessen i företaget och tar tillsammans med redovisningschefen ansvar för månads-, delårs- och helårsbokslut.  

Vi söker 
dig som har högskoleutbildning och minst tre års erfarenhet som ekonomichef, redovisningschef eller liknande. Du har flera års ledarerfarenhet och vana att analysera och kritiskt granska ekonomiska beslutsunderlag. Du har ett affärsmässigt tänkande och ett starkt intresse av att bidra till utveckling av verksamheten. Vi sätter stort värde på din pedagogiska förmåga, att på ett tydligt sätt kunna förklara komplexa ekonomiska samband för ”icke-ekonomer”. För att du ska kunna fungera i din ledarroll och i ledningsgruppen krävs att du är en lagspelare som drivs av engagemanget för Folktandvårdens verksamhet och uppdrag.  

Vår verksamhet som ska kännetecknas av kvalitet, kompetens och trygghet och detta gör vi för att Stockholm ska vara en stolt leende huvudstad, där alla vågar öppna munnen när de vill.   

Tjänsten är
en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Är du intresserad?
Kontakta gärna VD Eva Ljung, 08-123 166 55. Fackliga kontaktpersoner: SRAT: Helen Ahlgren, tel 08- 123 169 80, Vision: Norka Alarcon Cruz, tel 08 -123 169 80, TT: Ulrika Rebhan, tel 08-123 152 32

Välkommen med din ansökan senast den 8 januari 2018.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Liknande jobb

Liknande jobb