Redovisningschef till Stockholms universitet

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 19 december 2017
Stängs
den 28 januari 2018
Ref:
SU FV-4201-17
Kontakta
Maria Uebel
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Ref.nr SU FV-4201-17

vid EkonomiavdelningenSista ansökningsdag: 2018-01-28.

Universitetet är en av landets största myndigheter, med en årlig omslutning på 4,9 miljarder kr. Vid universitetet är 34 000 studenter, 1 700 doktorander och 5 400 medarbetare verksamma inom ca sextio institutioner och tretton centrala förvaltningsavdelningar, däribland ekonomiavdelningen.

Universitetsförvaltningens uppgift är att ge administrativt stöd till verksamheten så att universitetet på bästa sätt kan bedriva utbildning och forskning. Då vår nuvarande redovisningschef går över till andra uppgifter inom universitetet söker vi nu hennes efterträdare.

Ansvarsområde
Som redovisningschef är du övergripande ansvarig för redovisningsfrågor vid universitetet. Du leder och ansvarar för det dagliga arbetet inom redovisningssektionens ansvarsområde som omfattar följande:

  • Betalningsflöde
  • Bokslut och årsredovisning – finansiell del
  • Kund- och leverantörsreskontra
  • Löpande redovisning
  • Projektredovisning
  • Statsrapportering.

Arbetet sker i nära samarbete och dialog med andra verksamheter inom universitetet.

Ekonomiavdelningen arbetar ständigt med förbättringsarbete vilket bland annat innebär att driva utvecklingen av universitetsgemensamma processer inom redovisningssektionens ansvarsområden. Du kommer att vara ansvarig för detta arbete och kommer i det att ställas inför utmaningar i samspelet med universitetet i övrigt, men också ges spännande möjligheter att påverka och göra skillnad.

Arbetsuppgifter
Du tar fram regler och riktlinjer inom redovisningsområdet och ansvarar för att universitetets redovisningsmodell motsvarar de krav som finns på såväl extern rapportering som intern uppföljning. En stor del av arbetet innefattar bokslutsfrågor både för delårs- och årsbokslut.

Som redovisningschef bedriver du förbättringsarbete i syfte att stödja verksamhetens behov och för att kvalitetssäkra den information som finns i ekonomisystemen. Du upprätthåller och utvecklar samverkan i redovisningsfrågor både externt och internt samt följer utvecklingen av externt regelverk inom redovisningsområdet.

Du ansvarar för att utbildning och seminarier genomförs med ekonomer och handläggare på universitetets olika institutioner och för att redovisningsprocesserna inom universitet ska hålla en gemensam struktur och kvalitet.

Rollen innefattar personalansvar för 15 medarbetare inom redovisningsområdet. Du rapporterar till ekonomichefen och ingår i ekonomiavdelningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen motsvarande civilekonom och har flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete med redovisning och självständigt arbete med bokslut, gärna inom det statliga regelverket i en större myndighet. Du har en chefserfarenhet där du visat prov på lyhördhet och förmåga att skapa ett gott arbetsklimat i arbetsgruppen.

Du är utåtriktad och social och håller dig à jour med utvecklingen inom redovisningsområdet och kan förmedla det till andra. Som person är du analytisk, drivande, sätter upp tidsramar och följer upp planer samt ser helheten i verksamheten. Du ska ha goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift och har lätt för att kommunicera med människor såväl enskilt som i större grupper. De många kontaktytorna förutsätter att du är samarbetsorienterad och prestigelös. Stor vikt kommer därför att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde enligt överenskommelse.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Stockholms universitet med Badenoch & Clark. Närmare information om anställningen och processen lämnas av rekryteringskonsult Maria Uebel, tfn 08-598 982 26.

Fackliga företrädare
Anqi Lindblom-Ahlm (Saco-S) och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag den 14 januari.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Vi är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. En relation med Stockholms universitet är meriterande oavsett om du är student, forskare eller intressent. Hos oss ger utbildning och forskning resultat.

Sista ansökningsdag: 2018-01-14

Liknande jobb

Liknande jobb