Utbildningsledare till Stockholms universitet

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 20 december 2017
Stängs
den 20 januari 2018
Ref:
SU FV-4227-17
Kontakta
Felicia Markus
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Utbildningsledare

vid Områdeskansliet för humanvetenskap. Sista ansökningsdag: 2018-01-20.

Arbetsuppgifter
Områdeskansliet för humanvetenskap söker två eller tre utbildningsledare som kan leda arbetet med utbildning på fakultets- och områdesnivå.

Som utbildningsledare har du en nyckelroll i det strategiska arbetet med utveckling och uppföljning av utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Du verkar i nära samarbete med kanslichefer, övriga utbildningsledare och handläggare inom områdeskansliet samt har kontakt med kollegor både vid det naturvetenskapliga områdeskansliet och universitetets centrala kvalitetsfunktion. Du har även täta kontakter med studierektorer och programansvariga vid institutioner liksom med fakultets- och områdesledning.

I arbetsuppgifterna ingår kvalitetsarbete, utredningar, expertstöd till institutioner, ledningsstöd, omvärldsbevakning och remissarbete. Du ansvarar för att ta fram underlag inför beslut och är föredragande i arbetsgrupper samt beredande och beslutande organ vid Humanvetenskapliga området.

Kvalifikationer
Tjänsten kräver avlagd doktorsexamen eller motsvarande, gedigen erfarenhet av högskoleundervisning, samt väl dokumenterad erfarenhet av arbete på övergripande nivå med utbildningsfrågor, t ex som studierektor eller annan ansvarsroll inom högre utbildning. Du ska ha god kunskap om högskolans regelverk och villkor.

Arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga, analytisk förmåga, kreativitet, självständighet och effektivitet. God förmåga att uttrycka sig väl muntligen och skriftligen på såväl svenska som engelska krävs. Du ska ha ledarförmåga, ett prestigelöst förhållningssätt och en god förmåga att skapa goda och förtroendefulla relationer med medarbetare på olika nivåer inom lärosätet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare. Stockholms universitet tillämpar normalt sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Om arbetsplatsen
Den akademiska verksamheten vid Stockholms universitet är uppdelad i två vetenskapsområden: det Humanvetenskapliga och det Naturvetenskapliga området. Området för humanvetenskap består av Samhällsvetenskaplig, Humanistisk och Juridisk fakultet. Inom området studerar cirka 24 000 av universitetets totalt 27 700 helårsstudenter.

Anställningen är placerad vid Områdeskansliet för humanvetenskap som har drygt 60 medarbetare och som utgör en enhet inom Stockholms universitets centrala förvaltning

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av fakultetskanslichef Felicia Markus, tfn 08-16 19 00, felicia.markus@su.se, eller områdeskanslichef Fredrik Oldsjö, tfn 08-16 2703, fredrik.oldsjo@su.se.

Fackliga företrädare
Anqi Lindblom-Ahlm (Saco-S) och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev, CV och tjänstgöringsintyg.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – hos oss ger utbildning och forskning resultat.

Sista ansökningsdag: 2018-01-20

Liknande jobb

Liknande jobb