Verksamhetschef till Salems kommun

Rekryterare
Salems kommun
Plats
Salem, Stockholm (SE)
Annonserat
den 21 december 2017
Stängs
den 15 januari 2018
Kontakta
Dag Tingsgård
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Verksamhetschef till äldreomsorgen i Salems kommun

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande.

Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

Socialförvaltningen ansvarar för kommunens omsorg om äldre, personer med funktionsnedsättning samt för individ- och familjeomsorg.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetschef Äldreomsorg ansvarar du för fyra äldreboenden, kök, hemtjänst, larm, nattpatrull och en dagverksamhet .

I verksamheten finns sex enhetschefer och drygt 200 medarbetare. 
Du är också medlem i Socialförvaltningens ledningsgrupp tillsammans med tre andra verksamhetschefer under ledning av socialchefen. I uppgiften förekommer även föredragning inför Socialnämnden, vid behov.

Som verksamhetschef är ditt fokus  planering, uppföljning, analys och återkoppling av resultat utifrån uppdrag och mål. Att bedriva verksamheten kostnadseffektivt och att ha kontroll över ekonomi är självklara delar i ditt ledarskap. Du ser hellre helheten än delar och vill fortsätta utveckla samarbetet inom socialförvaltningen. Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du tillsammans med kollegor i ledningsgruppen och enhetschefer har stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten. 

Som stöd i verksamheten finns resurser inom bland annat verksamhetsutveckling, HR och ekonomi.

För att möta framtidens äldreomsorg arbetar vi med utveckling av kvalitet,organisation och nya arbetssätt där kreativitet och framåt är i fokus

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning samt erfarenhet av verksamhetsområdet. Du har en gedigen ledarerfarenhet och har i tidigare uppdrag erfarenhet av att leda underställda chefer under minst tre års tid. 
Meriterande för tjänsten är vana från en politiskt styrd organisation samt god kännedom om äldreomsorgens olika delar samt de lagar som styr verksamheten.

Som person är det viktigt att du har egenskaper såsom självständighet, flexibilitet och god samarbetsförmåga. Det är också viktigt att du är drivande och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du ska även ha god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt

Anställningsvillkor
Tillsvidare
Heltid
Tillträdesdag Enligt överenskommelse
Sista ansökningdag 2018-01-15

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Salems kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Det är dessutom viktigt att Du fyller i din ansökan noggrant då dina meriter kommer att viktas mot andra sökande.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner
Dag Tingsgård
Tf Socialchef
070-7239409

Ulf Lilja
Socialchef
070-7239409

Liknande jobb

Liknande jobb