Redovisningsansvarig till Riksrevisionen

Rekryterare
Riksrevisionen
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 27 december 2017
Stängs
den 17 januari 2018
Ref:
2.2.1-2017-1549
Kontakta
Malin Magnusson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Riksrevisionen rekryterar redovisningsansvarig

Riksrevisionens uppdrag är att granska vad statens pengar går till, hur de redovisas och hur effektivt de används. Genom att utföra oberoende revision bidrar vi till att stärka den demokratiska insynen, en god resursanvändning och en effektiv förvaltning i staten.

Riksrevisionen, som är en del av riksdagens kontrollmakt, har unika möjligheter att granska genomförandet och effektiviteten i det statliga åtagandet. Granskningarnas resultat är ofta uppmärksammade och används som underlag i offentlig debatt och i samband med politiska beslut.

Vi söker nu en redovisningsansvarig som vill vara med och utveckla vår ekonomienhet. Vid enheten arbetar tre personer med redovisning.  

Arbetsuppgifter
I rollen som redovisningsansvarig kommer du att ansvara för redovisningen i sin helhet och de ekonomiadministrativa processerna vid myndigheten så som månadsavslut, de finansiella delarna i årsredovisningen, avgifter och inventeringsprocessen. Du kommer även ansvara för objektplanen och kommer att tillsammans med myndighetens controllers sätta förutsättningarna för en god ekonomisk styrning. Andra arbetsuppgifter är t.ex. statsredovisning, samordning av intern och extern revision, omvärldsbevakning inom ekonomiområde samt att stötta kollegor i redovisningsfrågor. Då ekonomienheten står inför en förändring efter omfördelning av ansvar och förtydligande av roller kommer du även att, tillsammans med dina kollegor på enheten, vara med och påverka ekonomienhetens rutiner och arbetssätt.

Vi söker

Vi söker dig med:

  • relevant akademisk examen,
  • minst tre års aktuell erfarenhet av arbete som redovisningsansvarig eller motsvarande,
  • minst fem års kvalificerad erfarenhet av statlig redovisning.

Vidare har du mycket god ekonomisk förståelse, god it-vana och goda kunskaper i Officepaketet inklusive gedigen kompetens inom Excel. Du är lättlärd i ekonomi- och affärssystem. Kunskaper i Agresso är meriterande.

Som person är du noggrann, analytisk, självgående och prestigelös. Du trivs med att knyta kontakter inom organisationen och har god samarbetsförmåga. Du är flexibel och har förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter samt förmåga att fördela och följa upp arbetsuppgifter. Vidare är du förändringsbenägen och kommer med förslag på förbättringar. Du är pedagogisk och har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en professionell och stimulerande arbetsmiljö på en myndighet med en viktig samhällsfunktion. Vår arbetsplats är belägen på Nybrogatan i centrala Stockholm.

Om tjänsten
Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan
Vi samarbetar med Experis i denna rekryteringsprocess.

Skicka in din ansökan, märkt med dnr 2.2.1-2017-1549, snarast då intervjuer sker löpande, dock senast 2017-01-17. För att söka tjänsten registrerar du brev och CV i en databas via ansökningsknappen nedan och ger ditt medgivande till hantering av dina personuppgifter.  

Mer information om tjänsten
Om du vill du veta mer om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Malin Magnusson vid Experis, 076-780 68 64.

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta Alexandra Hård af Segerstad, tf. ekonomichef, 0734-45 2084.

Fackliga företrädare
Per Dackenberg, Saco-S/Riksrevisionen, 08-5171 4272
Ingvar Önnhage, ST/Riksrevisionen, 08-5171 4097