Socialchef till Strängnäs kommun

Plats
Strängnäs (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 29 december 2017
Stängs
den 28 januari 2018
Kontakta
Carina Riström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Socialchef rekryteras till Strängnäs kommun
Strängnäs kommun som ligger naturskönt vid Mälarens strand är centralt belägen i expansiva Mälardalen. Kommunens invånare bor i attraktiva tätorter som Mariefred, Stallarholmen, Strängnäs och Åkers Styckebruk, eller i mindre landsbygdsorter, var och en med sin egen unika historia och karaktär. Strängnäs är en attraktiv kommun att leva, vistas och verka i med sin kombination av småskalighet, vacker natur och närhet till Stockholmsregionens utbud och arbetsmarknad. Strängnäs har en stabil tillväxt av invånare sedan många år, och förbereder sig för ytterligare expansion inför att snabbtåget till Stockholm börjar rulla under 2018. Vi söker nu en:

Socialchef till Strängnäs Kommun
Är du Strängnäs kommuns nästa socialchef? Som chef får du stor möjlighet till påverkan och har en viktig roll att forma och utveckla kommunens framtida socialomsorg. Vi söker nu en ny drivande kraft till Strängnäs som får organisationen och medarbetarna att växa och utvecklas.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället! I en kommun av vår storlek får du möjlighet till helhetsperspektiv och att vara med och påverka. Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med en verksamhet som genomsyras av handlingskraft, öppenhet och engagemang. Kommunens medarbetare har flera år i rad gett sin arbetsgivare gott betyg i medarbetarundersökningen, både på helhet och engagemang och motivation. I organisationen arbetar vi aktivt med värdegrund- och visionsarbete som präglas av värderingarna respekt, öppenhet, utveckling samt tydlighet.

Med kommunens övriga kontorschefer och kommundirektören utgör du kommunens ledningsgrupp som tillsammans jobbar ihop för kommunens gemensamma utveckling, där omvärldsbevakning är viktigt för att kunna möta framtida behov och kunna vara öppen för nya lösningar. Arbetet sker i en välfungerande organisation med hög kompetens och ett gott och öppet arbetsklimat.

Du representerar kommunen och driver viktiga frågor både internt och externt och du har ett nära samarbete med socialnämnden och dess ordförande.

Arbetsuppgifter
Genom starkt engagemang och kompetenta medarbetare driver och vidareutvecklar du Socialkontoret på ett strategiskt plan för att nå gemensamma mål. Som chef är ditt uppdrag att vara den som planerar, leder, samordnar, utvecklar och följer upp verksamheten samt har det ekonomiska ansvaret. Socialkontoret arbetar inom sex olika verksamhetsområden och här jobbar ca 1000 medarbetare.

Verksamhetsområdena är:

  • Äldreomsorg
  • Funktionshindersomsorg
  • Arbete och familj
  • Myndighet och uppdrag
  • Vård och gemensamma insatser
  • Planerings,  utveckling och administrationsenheten

Vem är du?
Vi söker en rutinerad ledare med starkt engagemang som vill fortsätta utvecklingen av socialkontorets verksamhet för att möta morgondagens utmaningar inom området. Vi söker dig som har adekvat akademisk examen med dokumenterad erfarenhet av ledarskap inom verksamhetsområdet och från politiskt styrd organisation. Du är en kommunikativ och tydlig ledare som genom dina starka ledarförmågor får verksamheten och medarbetarna att växa, utvecklas och nå uppsatta mål. Du har tidigare varit chef för chefer och du ser budgetarbete som en naturlig del av ditt uppdrag. Som person är du strukturerad, driven och har förmåga att ta egna initiativ och fatta beslut. Du har mycket god samarbetsförmåga och når framgång genom samsyn och samverkan. Du har förmåga att känna empati för den enskilde, samtidigt som du har ett genuint intresse och välutvecklad fallenhet för att arbeta strategiskt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontakt
I den här rekryteringen har Strängnäs kommun valt att samarbeta med Experis. För frågor gällande tjänsten var vänlig kontakta Rekryteringskonsult Carina Riström, tel. 021-151947 alternativt via mail carina.ristrom@se.experis.com. 

Välkommen med din intresseanmälan!

Liknande jobb

Liknande jobb