Ekonomidirektör till Huddinge kommun

Rekryterare
Huddinge kommun
Plats
Huddinge (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 3 januari 2018
Stängs
den 22 januari 2018
Kontakta
Bo Bengtsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

ekonomidirektor_huddinge_1.jpg

Huddinge är landets 14:e största kommun och Stockholms läns näst största med 110 000 invånare. Antal medarbetare är ca 6 700 och budgeten omsluter 6 miljarder kronor. Huddinge är en snabbt växande kommun med tydliga visioner och ambitiösa mål för framtiden. 2016 utsågs Huddinge till länets näst bästa tillväxtkommun och vi planerar för 20 000 nya bostäder de kommande åren. Huddinges geografiska läge är utmärkt med närhet till Stockholm samtidigt som vi är en prisbelönt naturkommun. Läs gärna mer på http://www.huddinge.se

Ekonomidirektör

Din roll
Du leder ekonomiavdelningen med ca 50 medarbetare som ingår i kommunstyrelsens förvaltning. De som direktrapporterar till dig är budget- och controllerchef, finansansvarig, redovisningschef, upphandlingschef, och lokalplaneringschef. Som ekonomidirektör rapporterar du till kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp. Du är processägare samt leder samordningsgruppen där förvaltningarnas ekonomichefer ingår, samt ingår i nätverk och samarbete med närliggande kommuner som Huddinge samarbetar med. På ekonomiavdelningen finns även en internbank i samarbete med Botkyrka och Södertälje kommun. 
Ekonomiavdelningen på kommunstyrelsen utför ekonomisk styrning och uppföljning för att säkra effektiv förvaltning och kontroll av resurser. Därutöver stödjer ekonomiavdelningen förvaltningarna i planering, uppföljning, kontroll och arbete med utveckling och effektivisering i verksamheterna.

Huddinge kommun växer snabbt och har goda förutsättningar. Kommunen behöver möta behovet av bostäder, samhällslokaler och kommunal service. Ekonomidirektören har en nyckelfunktion i detta arbete för att säkerställa affärsmässiga villkor och långfristig investeringsplanering, och förväntas bidra till ett helhetsansvar.

Som ledare står du för Huddinges kärnvärden om mod, driv, mångfald och omtänksamhet i hela organisationen.

Vi söker
Vi söker dig som är en utvecklingsinriktad och god ledare med verksamhetskunnande och samhällsintresse. Du är initiativrik, relationsbyggande, kommunikativ och pedagogisk. Du ställer krav men hjälper också andra att lyckas. Troligen har du erfarenhet från en liknande roll i en större organisation där du är van att arbeta på uppdrag från en politisk ledning. Du har blivit mer av generalist inom ekonomi och finansområdet och är också omvittnat skicklig på att bygga struktur och styrning som leder till effektivitet och god kvalitet.

Det här är rätt jobb för en utvecklingsinriktad person som vill arbeta i ledningen för en av Sveriges största kommuner!

För eventuella frågor eller för att inleda en dialog; kontakta gärna vår externa konsult Bo Bengtsson på Compass, 0709-713 550 bo.bengtsson@compass.se. Vi vill ha din ansökan senast 22 januari 2018. Välkommen!