Kultur- och fritidschef till Botkyrka kommun

Rekryterare
Botkyrka kommun
Plats
Botkyrka, Stockholm
Annonserat
den 8 januari 2018
Stängs
den 14 januari 2018
Ref:
A742678
Kontakta
Caroline Kock
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Kultur- och fritidschef

Arbetsplatsen
Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. En av Sveriges mest dynamiska kommuner, Botkyrka, letar efter en öppen, ansvarstagande, modig och energisk person med hög kompetens inom kultur- och fritidsfrågor. Vi söker dig som lockas av utmaningen att ta en drivande roll i den fortsatta utvecklingen av Botkyrkas Kultur- och fritidsverksamhet. Du vill vara med att skapa Botkyrka och dess framtid. Vi är idag mycket framstående inom många områden och vi har höga politiska ambitioner att tillsammans med Botkyrkaborna skapa en högkvalitativ, bred och mångsidig kultur- och fritidsupplevelse. Vill du arbeta för och med Botkyrkaborna? Vill du leda och utveckla en organisation med kompetenta medarbetare med många perspektiv och erfarenheter? Har du kunskap och erfarenhet av att driva frågor i processform? Har du en bakgrund från att ha jobbat i en politiskt styrd organisation? Då tror vi att du passar bra för jobbet som Kultur- och fritidschef hos oss.

Arbetsuppgifter
Vi tror på ett processinriktat arbetssätt för att på ett bättre sätt möta medborgarnas behov och rättigheter. Därför leder du som Kultur- och fritidschef en av sex medborgarprocesser Möta Botkyrkabornas behov av gemenskap, rörelse och ett rikt kulturliv för hela kommunen. Du arbetar nära verksamheten och leder en organisation med 200 kompetenta medledare, organiserade i fyra avdelningar; Ungdom och förening i Botkyrka, Idrott och anläggningar i Botkyrka, Kulturen i Botkyrka och Biblioteken i Botkyrka. Kultur- och fritidschefen är en viktig del av kommunens samlande ledningsgrupp. Du arbetar nära den politiska ledningen i Kultur- och fritidsnämnden och är direktrapporterande till Kommundirektören Mattias Jansson. I rollen som förvaltningschef leder du en ledningsgrupp som för närvarande består av sju medlemmar och du har självklart fullständigt budget- och resultatansvar för verksamhet, personal och ekonomi inom ditt ansvarsområde.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gedigen ledarerfarenhet, vana att leda genom andra och som står för ett moget och stabilt ledarskap som både engagerar och entusiasmerar. Du är öppen, ansvarstagande, modig och energisk. Du har helst erfarenhet från något av våra verksamhetsområden, men det viktigaste är ditt ledarskap. Det är viktigt för rollen att du har erfarenhet av att arbeta tillsammans med civilsamhället och för dig är det naturligt att arbeta i ett interkulturellt sammanhang. Du har god insikt i att verka som förvaltningschef i en politiskt styrd organisation. Som chef inom kommunledningen i Botkyrka förväntas du även ha god strategisk förmåga och helhetssyn ur ett kommunövergripande perspektiv. Vi värdesätter högt om du har kompetens att arbeta processinriktat. Du når resultat och driver utveckling, är kommunikativ och har lätt för att skapa kontakter och att bygga goda relationer. Vi utgår ifrån att du har förmåga att uttrycka dig pedagogiskt och enkelt i tal och skrift på svenska och engelska. Välkommen med din ansökan!

Arbetsform
Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktperson(er)
Caroline Kock
Telefon: 08-50645021

Facklig(a) företrädare

Sista ansökningsdatum: 2018-01-14
Ange referensnummer: A742678

Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb