Processledare till Säkerhetspolisen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 18 januari 2018
Stängs
den 12 mars 2018
Ref:
2017–27499
Kontakta
Linda Josephson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Processledare, Säkerhetspolisen​

Har du öga för detaljer och kan samtidigt se helheten? Är du dessutom prestigelös och kan möta andra på olika nivåer? Vi söker dig som är trygg i sin processledarroll och som kan stötta processägare i arbetet med att leda såväl utveckling som förvaltning av våra processer.

Ref.nr 2017–27499
Sista ansökningsdag: 12 mars 2018

Vi söker fem processledare med placering i Stockholm.
Rollen som processledare är framtagen för att stödja myndighetens styrning och informationshantering på ett så effektivt sätt som möjligt. Som processledare har du en viktig roll i det fortsatta arbetet mot ett processorienterat arbetssätt. Vi är idag ca tre processledare och utökar nu gruppen med ytterligare fem st för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för detta utvecklingsarbete. Rollen är placerad på vårt huvudkontor i Solna.

Vi har identifierat ett antal huvudprocesser och som processledare kommer du att ansvara för en eller att par av dem och tillsammans med intressenterna i organisationen driva arbetet framåt. Du arbetar nära processägaren, de övriga processledarna, verksamhetsarkitekt, verksamhetscontrollers samt med kollegorna i kärnverksamheten.

 Dina arbetsuppgifter kommer främst innebära att du:

 • hanterar de operativa processägaruppgifterna för en eller flera personer
 • medverkar till utveckling av myndighetens processutvecklingsmodell
 • kontinuerligt identifierar utvecklingsområden och i dialog med verksamheten ta fram behov av och föreslå verksamhetsutveckling
 • uppmuntrar och deltar i arbetet med ständiga förbättringar
 • säkerställer att processen är kommunicerad och efterlevs
 • samordnar metodutveckling inom aktuella processer
 • samverkar med övriga processledare för att säkerställa effektivitet och kvalitet i ett helhetsperspektiv
 • skapar mätning och uppföljning av processerna

Säkerhetspolisen som arbetsplats
Vi är stolta över vårt uppdrag och hos oss möts människor med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Vi präglas av en hög kunskapsnivå, starkt engagemang och en god sammanhållning. En anställning hos oss skiljer sig från andra arbetsgivare då vårt uppdrag innebär höga säkerhetsnivåer. Alla som anställs måste vara svenska medborgare och ha genomgått en särskild säkerhetsprövning. I gengäld erbjuder vi en modern och funktionell arbetsmiljö i vårt nybyggda huvudkontor i Solna. Vi är en expansiv myndighet vars kärnverksamhet pågår dygnet runt. Vi är ca 1200 anställda. Arbetet med processutveckling är ett satsningsområde och framöver finns goda möjlighet att utvecklas i din roll samt att göra avtryck i hur Säkerhetspolisen levererar sitt uppdrag. Läs mer om Säkerhetspolisen på vår webb och i vår årsbok. www.sakerhetspolisen.se

Din kompetens och dina egenskaper

För tjänsten krävs att du har:

 • relevant eftergymnasial utbildning
 • erfarenhet av processledarrollen, gärna från statlig verksamhet
 • metodkunskap inom processbaserad verksamhetsutveckling
 • god förmåga att arbeta mot strategiska mål i ett helhetsperspektiv
 • god förmåga att kommunicera, koordinera och samverka

 Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av modellering
 • kunnande inom säkerhets- eller underrättelsearbete
 • erfarenhet av att leda projekt och workshops

 Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och särskilt att du:

 • har förmåga att ta egna initiativ och självständigt driva frågor
 • har god samarbetsförmåga och lätt för att skapa och upprätthålla kontakter
 • är noggrann, uthållig och har förmåga att prioritera – även under hög arbetsbelastning
 • är flexibel och har förmåga att växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Provanställning tillämpas under sex månader. Tillträde så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Vi tillämpar individuell lönesättning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning vid Säkerhetspolisen är placerad i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänt resultat efter säkerhetsprövning med registerkontroll som kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning kan du komma att krigsplaceras. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Friskvård och hälsa
Säkerhetspolisen erbjuder goda möjligheter till friskvård i våra egna träningslokaler där både individuell träning och gruppträning erbjuds. Vi eftersträvar att våra medarbetare har bra balans mellan arbete och privatliv.

Information                                               
I denna rekrytering samarbetar vi med Alumni Harvey Nash. Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta oss. rekryteringskonsult Linda Josephson 076–7981368, linda.josephson@harveynash.se eller researcher Anna Kjellberg 076–7981369, anna.kjellberg@harveynash.se

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Försättsbladet finner du här  (OBS! Måste sparas om lokalt på din dator innan den bifogas). Samtliga handlingar ska vara i MS Word eller PDF-format.

Märk din ansökan med ref nr 2017–27499. Om du skickar e-post, ange även ref nr i ämnesraden. Via e-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se eller via post:

Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss och inte via någon länk.

För mer information om vad som krävs för rollen så hänvisar vi även till Säpos hemsida www.sakerhetspolisen.se/om-sakerhetspolisen/arbeta-vid-sakerhetspolisen.html eller klicka här

Liknande jobb

Liknande jobb