Rektor till Blekinge Tekniska Högskola

Plats
Karlskrona (Kommun), Blekinge
Annonserat
den 18 januari 2018
Stängs
den 17 februari 2018
Ref:
BTH 3.1.3-0044-2018
Kontakta
Christian Nyhlén
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

bth.gif

Rektor

Diarenr: BTH 3.1.3-0044-2018

Arbetsuppgifter:
Som rektor blir det din uppgift att leda högskolan in i framtiden. Genom att vara en teknisk högskola med fokus på IT och hållbarhet ska BTH göra skillnad och erbjuda en internationell miljö med en öppen atmosfär där nya nätverk skapas, utbildningen är studentnära och forskningen tillämpad. Detta innebär att ditt uppdrag har ett starkt fokus på att stärka och rusta verksamheten i en föränderlig omvärld inför framtidens utmaningar. Att skapa attraktiva kunskapsmiljöer som med hög kvalitet och unicitet lockar både studenter och medarbetare blir en viktig arbetsuppgift för den rektor vi vill rekrytera. Dessutom kommer samverkan och samarbete med det omgivande samhället att stå högt upp på agendan, såväl regionalt och nationellt som internationellt.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har bred erfarenhet av operativt och strategiskt ledarskap i en akademisk organisation och som uppfyller behörighetskraven för anställning som lektor eller professor. Din akademiska erfarenhet bör motsvara docent- eller professorsnivå. Du har god förståelse för förutsättningarna och förhållandena för utbildning och forskning inom BTH:s respektive verksamhetsfält och erfarenhet av samverkan med samhälle och näringsliv.

Du är en solid och kommunikativ ledare som med nytänkande och framåtanda kan utveckla och rusta BTH inför framtidens utmaningar och möjligheter. Du har ett genuint intresse för både utbildnings- och forskningsfrågor. Du kan kombinera lyhördhet och engagemang med beslutsamhet och integritet. I en snabbt föränderlig omvärld har du förmågan att flytta fram BTH:s positioner genom att stärka befintliga samarbeten och nätverk samtidigt som nya skapas. Med en god strategisk blick har du ett naturligt sätt att skapa både strukturer och relationer som främjar attraktivitet, kvalitet och effektivitet.

Vi erbjuder dig ett uppdrag i en dynamisk organisation med en spännande utveckling framför sig!

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning.

Omfattning:
Heltid.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar lämnas av:
Christian Nyhlén, Mercuri Urval, tel 0733-66 75 76

Fackliga företrädare:
Eva-Lotta Runesson, (SACO) tel 0455-38 56 51
Carina Petersson, (OFR) tel 0455-38 52 08

Ansökan:
I denna rekrytering samarbetar vi med Mercuri Urval. Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast, dock senast den 9 februari 2018, via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-12601).

I sin verksamhet behöver högskolan både kvinnors och mäns erfarenheter. Högskolan välkomnar därför ansökningar från både män och kvinnor till alla slag av anställningar.

Blekinge Tekniska Högskola, BTH,
är en av landets tydligast profilerade högskolor, där IT och innovation för hållbar tillväxt står i fokus. BTH bedriver utbildning och forskning på hög internationell nivå, där teknik och IT integreras med andra ämnen såsom fysisk planering, industriell ekonomi, design samt hälsa och vård för att bidra till lösningar på samhällets utmaningar. Verksamheten innehåller tre tydliga perspektiv: innovation, hållbarhet och ”in real life”, det vill säga samarbete och utbyte med näringsliv och samhälle.

BTH erbjuder en studentcentrerad och forskningsanknuten utbildning som ger eftertraktade och nöjda studenter. Studenterna ska bli kreativa, kunniga och självständiga för att bli framgångsrika efter utbildningen.

BTH är ett forskande lärosäte där forskningen är tillämpad, det vill säga den ska söka efter ny kunskap med en bestämd tillämpning i sikte. Forskningen sker i samverkan med näringsliv och samhälle och alltid med ett tydligt fokus – att forskningsresultaten ska bidra till lösningar på samhällets utmaningar.

BTH har en tydlig profil inom IT och hållbarhet med en stark förankring i en innovativ och växande region. Vi står för kvalitet och nytänkande och BTH upplevs som ett öppet, spännande och kreativt lärosäte. Vår verksamhet attraherar studenter, företag och organisationer och bidrar till nya investeringar i regionen.