Verksamhetschef Individ och familjeomsorgen - Mjölby kommun

Rekryterare
Mjölby kommun
Plats
Mjölby (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 23 januari 2018
Stängs
den 14 februari 2018
Kontakta
Elin Alm
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

bild_Verksamhetschefer.gif

Verksamhetschef Individ och familjeomsorgen

Arbetsgivare: Mjölby Kommun
Rekryteringsområde: Tjänstemän
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: Chefstjänster/ Styrelse-uppdrag
Ort: Mjölby
Platser: 1
Sista ansökningsdag: 2018-02-14

 

Vår kommun är expansiv med strax över 26 000 invånare. Vi har nära till varandra och till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. "Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv. Vill du veta mer om oss? Besök oss på www.mjolby.se

Tillsammans är vi möjliggörare!
Omsorgs- och socialförvaltningen i Mjölby kommun söker nu prestigelös och modig verksamhetschef  till ett av förvaltningens fem verksamhetsområden Individ- och familjeomsorg.

Omsorgs- och socialförvaltningen har ett tydligt uppdrag - vi finns till för människor. Utveckling och trygghet i vardagen är vår drivkraft. Vår gemensamma målbild är att skapa bra välfärdstjänster för alla. Det förutsätter ett stort och kunnigt engagemang. Likaså modiga satsningar på innovativ teknik i framkant.

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetschef för Individ- och familjeomsorg leder och utvecklar du verksamheten i nära samarbete med kollegor, enhetschefer och medarbetare. Uppdraget innefattar både myndighets- och utförarverksamhet och verksamhetsområdet är indelat i tre enheter Utredning äldre och funktionsnedsatta, Utredning barn, unga och vuxna samt Råd, stöd och behandling. I chefsuppdraget ingår att ansvara för att leda, styra och följa upp verksamheten, medarbetarna och ekonomin i linje med gällande lagstiftning och upprättade mål.

Din närmaste chef är förvaltningschefen för Omsorgs- och socialförvaltningen och du ingår i förvaltningens ledningsgrupp där du bidrar till den strategiska utvecklingen av organisationen. Vidare deltar du i socialutskottets sammanträden med din specialistkompetens inom området.

Kvalifikationer
Du har en för tjänsten relevant högskoleutbildning där inriktningen kan variera, det viktigaste är att du är väl bevandrad med ibland annat socialrätt, förvaltningslagen, offentlighets- och sekretesslagen samt har bred erfarenhet av att tolka och tillämpa dess innehåll. För att lyckas i uppdraget ser vi även att du har stor erfarenhet av att arbeta som chef och ledare. Som verksamhetschef är kontaktytorna många, både inom och utanför organisationen och du måste därför ha mycket goda kunskaper i svenska med förmåga att utrycka dig i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga. Du är positiv och agerar konsekvent med bibehållet lugn även i oväntade eller utmanande situationer. Som ledare skapar du bra verksamheter och når resultat genom ditt engagemang, coachande förhållningssätt och mod att tänka nytt. Du har tilltro till andras kapacitet och lägger stor vikt vid att bygga goda relationer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Urval till intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Ansökan
Denna rekrytering är ett samarbete med Unik Resurs, som tar emot ansökningar och svarar på frågor om rekryteringsprocessen.

Ansök senast:

Kontakt
Pirjo Ohvo
Förvaltningschef
Tel. 0142-854 72, e-post: pirjo.ohvo@mjolby.se

Elin Alm
Rekryteringskonsult, Unik Resurs
Tel. 0760-192 399, e-post: elin.alm@unikresurs.se

Fackliga företrädare
Göran Lidemalm, Vision
Tel. 0142-852 24, e-post: goran.lidemalm@mjolby.se

Övrigt
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.


Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Liknande jobb

Liknande jobb