Ombudsman till Sveriges läkarförbund

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 2 februari 2018
Stängs
den 22 februari 2018
Ref:
"Ombudsman"
Kontakta
Malin Nordstrand
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Sveriges läkarförbund söker ombudsman som brinner för arbetsmiljö.

ombudsman_sveriges_lakarforbund.gif

Vi söker nu dig som vill arbeta som ombudsman med särskilt ansvar för arbetsmiljöfrågor på avdelningen för arbetsliv och juridik. 

På avdelningen för arbetsliv och juridik arbetar vi med kollektivavtalsförhandlingar inom den statliga, kommunala och privata sektorn samt utveckling av de centrala kollektivavtalen. Rådgivning och förhandlingsstöd sker bland annat inom områdena arbetsmiljö, arbetsrätt, löner, hälso- och sjukvårdsjuridik, pensioner, anmälningsärenden, arbetsliv samt egenföretagande.   

Du kommer bland annat att arbeta med: 

 • att utveckla förbundets arbetsmiljöpolitik
 • att stödja och företräda enskilda medlemmar i frågor om deras anställning
 • att stödja och vara bollplank gentemot våra lokalföreningar i arbetsrättsliga frågor och avtalsfrågor som uppkommer lokalt
 • att arbeta med medlemsrådgivning inom avdelningens ansvarsområden
 • att delta som föreläsare i avdelningens utbildningsverksamhet

Vi söker dig som

 • har kunskap om och erfarenhet av arbete med arbetsmiljöfrågor
 • har relevant högskoleutbildning
 • har erfarenhet från arbete i intresseorganisationer
 • gärna deltar i informations- och utbildningsverksamhet
 • är service- och samarbetsinriktad
 • är ansvarskännande och tycker om att lösa problem

Förbundskansliet sitter på Villagatan 5 i Stockholm och består av cirka 60 medarbetare fördelat på fem olika avdelningar. På vår avdelning är vi 18 medarbetare bestående av både ombudsmän och jurister. Vi har ett stort engagemang och brinner för våra frågor. Samarbete är en stor del av vår vardag och så även kontakten med våra medlemmar. 

För frågor gällande tjänsten kontakta avdelningschef Malin Nordstrand, 08-790 33 52. Facklig kontaktperson är Peter Wursé, 08-790 33 56. Besök även gärna vår hemsida www.slf.se för mer information om Läkarförbundet. 

Tjänsten är en heltidsanställning med tillträde enligt överenskommelse. Välkommen med din intresseanmälan senast den 22 februari till ansokan@slf.se. Märk din ansökan "Ombudsman". 

Vi vill vara en arbetsplats med ett öppet och icke-diskriminerande förhållningssätt och arbetar för jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Till annonsförsäljare: Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser.

Sveriges läkarförbund är läkarnas professionella och fackliga organisation med 53 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.