Kulturråd till Istanbul - Kulturdepartementet

Plats
Istanbul (TR)
Annonserat
den 2 februari 2018
Stängs
den 18 februari 2018
Kontakta
Sarah Hurni Åsberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

42_Foto Pontus Johansson_webb_1548_682x292.jpg

Kulturråd till Istanbul - främja kultursamarbetet mellan Sverige och Turkiet

Stockholm

Gruppen för internationell samordning, Kulturdepartementet
Vill du arbeta för att skapa och upprätthålla långsiktiga kultursamarbeten mellan Sverige och Turkiet? Vi söker dig som är initiativtagande och kontaktskapande med goda kunskaper om och förankring i det svenska och turkiska kultur– och samhällslivet.  

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Som kulturråd vid Sveriges generalkonsulat i Istanbul kommer din övergripande uppgift vara att stimulera och fördjupa kontaktytorna mellan kulturinstitutioner och det fria kulturlivet i Sverige och Turkiet. Detta sker genom kontaktskapande verksamhet och olika projekt samt genom att identifiera lokala samarbetspartners. Förutom att fungera som förmedlare kommer du i vissa fall även agera producent som initierar och driver kulturprojekt, samt hittar kompletterande finansiering. Du kommer vidare arbeta med omvärldsbevakning, analyser och rapportering. Du kommer att verka för kulturen som en del i satsningar för att främja Sverigebilden och synliggöra Sveriges värderingar om ett öppet, demokratiskt och jämställt samhälle.

Arbetet sker i samarbete med generalkonsulatets personal, organisationer och kulturaktörer på plats samt med Sveriges ambassad i Ankara och relevanta svenska myndigheter och andra aktörer inom kultur- och främjandeområdet i Sverige.

Befattningen är placerad vid Sveriges generalkonsulat i Istanbul. Läs mer om regeringen och Regeringskansliet på www.regeringen.se och om generalkonsulatet i Istanbul på http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Istanbul/

Din bakgrund 
Vi söker dig som har en djup förankring i det svenska kulturlivet, goda kunskaper om svensk kulturpolitik och intresse för samhälls- och utrikespolitiska frågor. Rollen kräver även goda kunskaper om kultur- och samhällslivet i Turkiet. Du bör ha förståelse för de speciella krav som ställs i en politiskt styrd organisation samt förmåga att hantera de krav som ställs bl.a. på arkivering och dokumenthantering. vid en svensk myndighet.

Du har erfarenhet av att initiera, leda, administrera och redovisa kulturprojekt. Det är viktigt att du har vana av utåtriktat arbete och intresse av att företräda en verksamhet i olika sammanhang, samt erfarenhet av verksamhet med samfinansiering. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och det är meriterande med kunskaper i turkiska. Meriterande är även erfarenhet av arbete inom statlig eller annan offentlig förvaltning och av arbete i förening, organisation eller nätverk som tillhör det civila samhället. Du får gärna ha kunskap om demokratifrämjandearbete. Du bör också vara förtrogen med de kulturella och kreativa näringarnas betydelse för Sverigefrämjande.

Dina egenskaper
Som person är du initiativrik, nytänkande och lyhörd. Du har lätt för att kommunicera och är en god skribent. Rollen kräver att du är bra både på att samarbeta och att ansvara självständigt för verksamheten. Vidare är du strukturerad och har god administrativ och organisatorisk förmåga.

Övrigt
Kulturdepartementet är huvudman för kulturråden. Det innebär bland annat ansvar för rekrytering och lönesättning samt styrning och uppföljning av kulturrådens verksamhet. Basfinansieringen av verksamheten tilldelas från Utrikesdepartementet.

Tidsbegränsad anställning i tre år. Det kan finnas möjlighet till förlängd anställning.

Tillträde senast den 1 september 2018. Anställningen omfattas av avtalet om utlandstjänstgöring, UVA.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Sarah Hurni Åsberg som är tf. gruppchef för internationell samordning, på telefon 08-405 20 09. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Ann-Marie Sahlström på 08-405 15 78. Fackliga kontaktpersoner är Katja Stenport Wahlsten för Saco och Elisabeth Backlund för ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 18 februari 2018.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 500 personer, varav 600 utomlands. Kulturdepartementet, som är ett av tio departement, ansvarar för kultur- och mediefrågor, demokratipolitik och för frågor om diskriminering, nationella minoriteter och mänskliga rättigheter nationellt. Departementet ansvarar även för frågor om trossamfund och begravningsverksamhet, om det samiska folkets språk och kultur och om politiken för det civila samhället.