Administrativ chef - Immanuelskyrkan, Stockholm

Rekryterare
Immanuelskyrkan
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 8 februari 2018
Stängs
den 28 februari 2018
Ref:
”Administrativ chef”
Kontakta
Ulla Marie Gunner
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Immanuel_Bell_Tower_banner.gif

Administrativ chef 100% - Immanuelskyrkan, Stockholm
Immanuelskyrkan ligger i centrala Stockholm och är en församling med ca 1400 medlemmar. Varje söndag firas fyra gudstjänster på tre språk. Arbetet med diakoni och människor i utsatta situationer är centralt, liksom att arbetet med barn och unga. Idag är vi ett 40-tal anställda som tillsammans med frivilliga arbetar i en bred verksamhet för alla åldrar.

Nu söker vi en administrativ chef för att leda och samordna det ekonomiska och personaladministrativa arbetet inom församlingen. Immanuelskyrkan äger fastighetsbolaget Probitas med dotterbolag (fastighetsförvaltning, hotell, studentboendet Tegnérgården, Löjtnantsgårdens vårdboende, värdepapper), där du också kommer att finnas med.

Huvuduppdrag:

  • Utgöra kvalificerat stöd till församlingsföreståndare i arbetet med att utveckla församlingens arbete.
  • Ingå i ledningsgrupp, vara föredragande i styrelsen, vad gäller ekonomi och HR. 
  • Aktivt leda det operativa arbetet med bl.a. bokslut, budget, deklarationer och föredra detta på församlingsmöten och årsmöten. 
  • Inom HR ge stöd i rekryteringsfrågor, ansvara för anställningsavtal, arbetsmiljöarbetet, samt säkerställa rutiner och arbetsmetoder inom det personaladministrativa arbetet. 
  • Personal- och budgetansvar för det egna verksamhetsområdet. Du blir arbetsledare för personal som arbetar med ekonomi, administration och service, ca 5 personer.
  • Ansvara för upphandlingar och inköp samt leverantörsavtal.
  • Ansvara för arbetet med nya datalagstiftningen GDPR.
  • Arbeta med uppföljning och analys, samt fungera som stöd åt församlingens verksamhetsansvariga.
  • Säkerställa en god administrativ service internt och externt.
  • Samarbeta med Probitas VD och ekonomiska/administrativa chef. Ingå som tjänsteman i styrelsens ekonomiutskott och Immanuelskyrkans Förvaltnings AB:s styrelsearbete.


Personliga egenskaper:
Du behöver dela församlingens värderingar och gärna ha erfarenhet av kyrkligt arbete. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Du ska vara drivande, flexibel, självständig och prestigelös. Du bör vara initiativrik och kunna föra arbetet från start till mål. Rollen kräver god förmåga att självständigt kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Det är viktigt att självständigt kunna se behov av och genomföra förbättringsåtgärder.
God samarbetsförmåga krävs då rollen omfattar många interna och externa kontakter.

Kvalifikationer:
Du har en akademisk examen inom ekonomi, samt erfarenhet av redovisning och HR-frågor. Goda kunskaper i svenska och engelska krävs.

Vi erbjuder:
Du får ett intressant arbete där ingen dag är den andra lik. Du ingår i en verksamhet med många spännande utmaningar och i en kollegial gemenskap som kännetecknas av god anda. Du får ett arbete med breda kontakter inom församlingens verksamhet. Din arbetsplats blir mitt i city på Kungstensgatan 17.

Tillträde:
Tillträde snarast och enligt överenskommelse.

Ansökan:
Sista ansökningsdag är 28 februari 2018, ange gärna löneanspråk i ansökan.
Ansökan märkt ”Administrativ chef” skickas till Immanuelskyrkan, Box 6588, 113 83 Stockholm eller via e-mail till församlingssekreterare Cathrin Sjöström.
För mer information kontakta Ulla Marie Gunner, församlingsföreståndare, tel, 073-048 27 60 eller församlingens ordförande Marco Helles, tel 070-322 48 53. 

Facklig företrädare är pastor Anna Berndes, tel 08-587 503 02.

Liknande jobb

Liknande jobb