Divisionschef till Division Medicin - Landstinget Sörmland

Plats
Nyköping (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 13 februari 2018
Stängs
den 4 mars 2018
Ref:
RLSV-18-010
Kontakta
Peter Krenander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

verksamhetschef.gif

Divisionschef till Division Medicin

Division Medicin

Ref. nr: RLSV-18-010
Sista ansökan: den 4 mars 2018

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss.

Arbetsplats
Hälso- och sjukvården i Landstinget Sörmland är Landstingets största verksamhetsområde med ca 5500 medarbetare och 6 miljarder i omsättning. Verksamheten är organiserad i fem divisioner; Primärvård, Psykiatri och Funktionshinder, Medicin, Medicinsk Service samt Kirurgi. Divisionerna bedriver verksamhet över hela länet, i huvudsak vid länets tre akutsjukhus – Mälarsjukhuset i Eskilstuna, Nyköpings lasarett och Kullbergska sjukhuset i Katrineholm samt vi 18 landstingsdrivna vårdcentraler.

Verksamhetsområdet hälso- och sjukvård leds av Hälso- och sjukvårdsdirektören och varje division leds av en divisionschef, tjänsten som divisionschef är direkt underställd hälso- och sjukvårdsdirektören. Region Sörmland kommer sannolikt att bildas och bli en länsregion under 2019 vilket kommer att skapa ännu bättre förutsättningar för Sörmlands utveckling och tillväxt.

I division Medicin ingår Ger/Rehabkliniken Nyköpings lasarett, Infektions- och lungkliniken Sörmland, Kliniken för reumatologi samt hud- och könssjukdomar Sörmland, Medicinkliniken Kullbergska sjukhuset, Medicinkliniken Mälarsjukhuset samt Medicinkliniken Nyköpings lasarett. Inom divisionen finns ca 900 medarbetare.

Ditt uppdrag
Du leder din division och har ansvar för divisionens resultat. I ansvaret ingår också att bidra till ledningen/styrningen, resultatet och utvecklingen för hela hälso- och sjukvården och du ingår tillsammans med övriga divisionschefer i hälso- och sjukvårdsdirektörens ledningsgrupp. 
En del i uppdraget är att se till hela hälso- och sjukvårdens uppdrag och både initiera och bidra till samverkan mellan divisioner och enheter inom landstinget men också samverkan med kommunerna och andra externa samarbetspartners.

Din kompetens
Du har gedigen erfarenhet från ledande befattning inom hälso- och sjukvården, gärna som verksamhetschef inom det aktuella verksamhetsområdet. Du har relevant akademisk examen, läkarbakgrund är meriterande. Du behöver ha mycket god erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvården samt erfarenhet av att driva utveckling av verksamhet, styrning och organisation. Som person har du förmåga att leda med helhetssyn, fasthet och handlingskraft samt skapa en miljö som främjar samarbete, nytänkande och kreativitet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform och sysselsättningsgrad 
Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.
Din huvudsakliga arbetsplats är i Nyköping, men resor till främst Eskilstuna och Katrineholm är vanliga, därför är det ett krav att du har körkort.

Information om tjänsten lämnas av
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Peter Krenander på Boyden Executive Search, för ytterligare upplysningar kontakta, pkrenander@boyden.com eller 070-635 40 04.
Fackliga företrädare nås via växel, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på Division Medicin!

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Peter Krenander på Boyden Executive Search, för ytterligare upplysningar kontakta, pkrenander@boyden.com 

Välkommen med din intresseanmälan, inklusive CV, senast 2018-03-04 till pkrenander@boyden.com
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Följ oss gärna på
https://www.facebook.com/lstsormlandJobbahososs

Se våra förmåner
http://www.landstingetsormland.se/extra-ingang/Jobba-hos-oss/Jobba-hos-oss/Vara-formaner/

E-post för ansökan: pkrenander@boyden.com

Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. 

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Liknande jobb

Liknande jobb