Verksamhetssamordnare cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 21 februari 2018
Stängs
den 13 mars 2018
Ref:
2018/31
Kontakta
Linda Ericson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Verksamhetssamordnare cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, landsting, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.

Vi söker en verksamhetssamordnare till enheten för verksamhetssamordning och strategisk analys vid avdelningen för cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet. 

Vid avdelningen finns för närvarande ca 60 medarbetare. Avdelningen för cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet är delad mellan Stockholm och Karlstad och tjänsten är placerad i Stockholm. Avdelningen ska stödja och samordna arbetet med samhällets informations- och cybersäkerhet, samt analysera och bedöma omvärldsutvecklingen. Avdelningen arbetar med förebyggande informationssäkerhetsarbete och it-incidenthantering, samt ansvarar för att sammanställa en helhetsbild och lägesbedömningar på informations- och cybersäkerhetsområdet.  I detta arbete utvecklar avdelningen strategier och handlingsplaner på området genom samverkan med samhällets aktörer. Avdelningen har även särskilda uppgifter inom skydd av samhällsviktig verksamhet, medieberedskap och signalskydd.

Enheten för verksamhetssamordning och strategiska analys ansvarar för avdelningens planering och uppföljning, budgetarbete samt rapportering. Enheten har också det sammanhållande ansvaret för att samordna och stödja arbetet med remisser, uppdrag och utredningar samt kommunikations-, forsknings- och studiefrågor samt nationell och internationell samverkan. Enheten ansvarar också för att analysera och bedöma omvärldsutvecklingen inom området informations- och cybersäkerhet.

Dina arbetsuppgifter
Som verksamhetssamordnare är du ett stöd till chefen för verksamhetssamordning och strategisk analys men också till avdelningens ledningsgrupp i genomförande av avdelningens verksamhet. I arbetsuppgifterna ingår att stödja arbetet med remisser, uppdrag och utredningar inom avdelningen samt bereda, samordna och hantera ärenden inom och mellan avdelningarna.

Du kommer att tillsammans med avdelningscontrollern ansvara för administrativt stöd till avdelningsledningen och avdelningen samt ansvara/delta aktivt i arbetet med verksamhetsplanering och uppföljning av avdelningens verksamhet. I det ingår också att ta fram rutiner. Vid behov kan du också komma att delta i planering och genomförande av konferenser eller delta i olika enhets- eller avdelningsöverskridande arbetsgrupper eller liknade inom avdelningen.

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har erfarenhet från arbete med verksamhetssamordning, verksamhetsuppföljning och planering i statlig förvaltning och med en förmåga att tänka strategiskt och ha ett brett perspektiv på frågor. Det är meriterande om du har kunskap om området informations- och cybersäkerhet samt skydd av samhällsviktig verksamhet. Du har relevant akademisk utbildning.

Som person är du samarbetsinriktad och lösningsorienterad. Du tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Arbetet innebär många kontakter, och det är viktigt att du har en mycket god samarbetsförmåga. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad och beredd på att hantera omväxlande arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

MSB arbetar för ökad jämställdhet och likabehandling, såväl internt som gentemot medborgarna. Det krävs ett aktivt arbete för ett samhälle utan diskriminering. Därför är det viktigt för oss att alla inom MSB bidrar och är delaktiga i vår strävan.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Stockholm. Myndigheten tillämpar provanställning.

Svenskt medborgarskap
Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Vill du få mer information?
Kontakta enhetschef Linda Ericson. Facklig företrädare är Mona Pütsep SACO, Karin Albinson ST och Ann-Britt Paradis SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240.

Din ansökan 
ska vara inkommen till MSB senast den 13 mars 2018, märkt med referensnummer 2018/31. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2018/31
Publicerat: 2018-02-19
Sista ansökningsdag: 2018-03-13

Liknande jobb

Liknande jobb