Specialistläkare/Överläkare till Medicinska Specialistkliniken

Rekryterare
Unik Resurs
Plats
Motala (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 23 februari 2018
Stängs
den 5 augusti 2018
Kontakta
Maria Wallin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Specialist/Överläkare till Medicinska Specialistkliniken

Arbetsgivare: Unik Resurs i Sverige AB
Rekryteringsområde: Tjänstemän
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: Vård/omsorg
Ort: Motala
Platser: 2
Sista ansökningsdag: 2018-08-05


Företagspresentation
Är du en specialistläkare som är redo att ta steget till att bli överläkare och vill erbjuda dina patienter en helhetsvård

Om du är intresserad vill vi hälsa dig välkommen hit till lasarettet med den underbara utsikten över Vättern. Motala, som är Östergötlands sjöstad, ligger vackert belägen vid Vätterns strand med allt vad detta innebär för ett rikt friluftsliv. Motala har en god infrastruktur med bland annat pendlingsmöjligheter till större städer som Linköping, Norrköping och Örebro

Vi erbjuder dig möjligheten att bli en av oss på Medicinska Specialistkliniken. Vi strävar efter vårdprocesser där patientsäkerhet, medicinsk kvalitet och tillgänglighet har hög prioritet. Utvecklingsfrågor är en del i klinikens vardag och har du dessutom ett forskningsintresse och eller ledarskapsintresse så kan det inte bli bättre.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Medicinska specialistkliniken vid Lasarettet i Motala bedriver en bred verksamhet som omfattar akutmottagning, specialistmottagningar, slutenvård samt specialiserad hemsjukvård.

Bredden i verksamheten ger förutsättningar att skräddarsy vårdlösningar för patienten och ger ca 350 medarbetare möjligheter att arbeta inom olika områden och vårdformer. Av dessa är ca 40 läkare.

Klinikens akutmottagning är öppen dygnet runt och ligger i nära anslutning till akutenheten med inriktning mot kardiologi och medicinsk intermediärvård (MIMA), övrig slutenvård är på medicinsk akutvårdsavdelning (MAVA) och geriatrisk akutvårdsavdelning inklusive akut ortopedi (GAVA) samt palliativ slutenvård.

Mottagningsenheten omfattar exempelvis diabetes-, hjärt-, lung-, mag-/tarm- och neurologmottagning.

Klinikens specialiserade hemsjukvård, LAH, ger vård i hemmet för patienter i livets slutskede och till andra svårt sjuka patienter. Ett särskilt äldrevårdsteam, ALMA-teamet, gör akuta medicinska bedömningar i patientens hem eller på kommunalt boende och ger vid behov behandling i hemmet som alternativ till besök på akutmottagningen och/eller inläggning på sjukhus.

Vi söker nu två stycken specialister/överläkare inom internmedicin gärna med intresse för lungmedicin eller endokrinologi.

I dessa tjänster ingår avdelningsarbete, specialistmottagning samt arbete på akutmottagning och bakjourstjänstgöring.

Tjänsten kan eventuellt kombineras med forskning

Din profil
Du är specialistläkare, gärna med ett par års erfarenhet. Det är meriterande men inget krav på specialisering inom lungmedicin eller endokrinologi.

Som person har du god samarbetsförmåga, är strukturerad och kvalitetsmedveten. Vi sätter stort värde i att du har god självinsikt, är trygg i både din person och din yrkesroll samt känner stort engagemang i det du gör.

Du har god kommunikativ förmåga, ett positivt sätt och trivs i mötet med andra människor.

Du är självgående men tycker även om att jobba i team och har lätt för att handleda yngre kollegor, samt gärna har intresse av att driva utvecklingen framåt med hjälp av forskning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och är öppna för individuella lösningar när vi hittar rätt person.

Ansök redan idag!
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare eller researcher.

Ansvarig rekryterare är Maria Wallin och nås på 0763-208177 eller på maria.wallin@unikresurs.se

Ansvarig researcher är Helena Lantz och nås på 0736-560466  eller på helena.lantz@unikresurs.se

Väl mött!

Unik Resurs

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!