Redaktionsledare till Riksdagsförvaltningen

Rekryterare
Sveriges riksdag
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 9 mars 2018
Stängs
den 18 mars 2018
Kontakta
Annika Ulltin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Redaktionsledare

Att arbeta i Riksdagsförvaltningen innebär att verka i demokratins och ytterst i folkets tjänst. Vår uppgift är att skapa goda förutsättningar för att riksdagen ska uppfylla sina konstitutionella och demokratiska uppgifter samt sina internationella åtaganden. Enligt vår värdegrund ska arbetet bland annat kännetecknas av kvalitet, kompetens och engagemang. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

Kommunikationsavdelningen vid Riksdagsförvaltningen befinner sig i en stark utvecklingsfas. Vårt kommunikativa uppdrag är viktigt: vi ska främja kunskapen om riksdagens arbete och beslut och göra information och tjänster användbara och lättillgängliga på ett intresseväckande sätt. Till en nyinrättad tjänst söker vi dig som vill vara med och forma innehållet i vår framtida digitala kommunikation. Du kommer att leda redaktionen i ett spännande skede av nytänkande och etablering i fler kanaler. Vi utvecklar våra webbar, satsar på sociala medier och har flera filmprojekt på gång. Du får en nyckelroll i vårt utvecklingsarbete.

Riksdagsförvaltningen har i dag tre externa webbplatser: riksdagen.se, riksdagens öppna data och Sveriges riksdags EU-information. Snart lanseras vår valinformation på riksdagen.se. Twitter används och vi satsar nu för att etablera Sveriges riksdag i fler digitala kanaler.

Arbetsuppgifter
Redaktionen, som består av sex digitala kommunikatörer, producerar, vidareutvecklar och kvalitetsgranskar innehållet i riksdagens digitala och sociala kanaler. Som redaktionsledare planerar och leder du det dagliga arbetet i redaktionen. Du utvecklar också redaktionens arbetssätt och tar fram strukturerade planer för arbetet på kort och lång sikt. Du är van att värdera och prioritera redaktionellt innehåll och att göra målgruppsanpassade kanalval utifrån kommunikativa uppdrag och målsättningar.

Tillsammans med redaktionen ska du:

 • Stärka och utveckla det redaktionella arbete och innehållet i riksdagens digitala kanaler.
 • Prioritera och paketera redaktionellt innehåll.
 • Vidareutveckla och effektivisera arbetsprocesser.
 • Driva projekt med bäring på digital kommunikation.
 • Upparbeta rutiner och samarbeta med övriga Riksdagsförvaltningen.
 • Arbeta fram kommunikationsstrategier för digitalt innehåll.
 • Omvärldsbevaka och initiera nya satsningar för riksdagens digitala kommunikation.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en strategisk helhetssyn i det redaktionella arbetet och en förmåga att utarbeta modeller för digital kommunikation utifrån omvärlds- och målgruppsperspektiv.

Du har utbildning inom kommunikation, journalistik, eller annan utbildning som är relevant för uppgiften. Du har också flerårig erfarenhet av att leda och driva redaktionellt arbete i digitala kanaler samt erfarenhet av att arbetsleda och bygga team.

Du är en lagspelare som samarbetar med flera viktiga nyckelfunktioner inom Riksdagsförvaltningen och har en nära dialog med övriga medarbetare på kommunikationsavdelningen. I din roll ingår att se över och etablera interna samarbeten och processer inom förvaltningen för att fortsätta effektivisera arbetet och skapa engagemang för det redaktionella innehållet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är kommunikativ, nytänkande med god helhetssyn och samarbetsförmåga. Du har en förmåga att skapa engagemang och vill bidra till en utvecklande kultur där medarbetare får ansvar och kan växa i sina roller.

Svenskt medborgarskap krävs, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

Anställning

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 18 mars 2018.

Ansökningsformulär 

Kontaktpersoner
Annika Ulltin, Enhetschef, 08-786 47 96

Fackliga företrädare

 • Christina Ribbhagen, Saco, 08-786 40 00
 • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
 • Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00