Enhetschef till Enheten för internationella finansiella institutioner

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 12 mars 2018
Stängs
den 26 mars 2018
Kontakta
Jens Granlund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

40_Foto Pontus Johansson_webb_8092_682x292.jpg

Enhetschef - led och utveckla enhetens arbete med internationella finansiella institutioner

Stockholm

Enheten för internationella finansiella institutioner, Internationella avdelningen, Finansdepartementet
Vill du leda och utveckla arbetet med Sveriges medverkan i internationellt ekonomiskt och finansiellt samarbete tillsammans med chefer, medarbetare och den politiska ledningen på Finansdepartementet? Vi söker dig som har förmåga att leda, inspirera och har intresse för att driva utvecklingsarbete. I arbetet som enhetschef erbjuder vi en omväxlande roll i en spännande arbetsmiljö och många internationella kontakter.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag. 
Enheten för internationella finansiella institutioner ansvarar bl. a. för Sveriges relationer med och styrning av internationella finansiella institutioner som Internationella valutafonden, Världsbanken, Europeiska investeringsbanken, Europeiska utvecklingsbanken, Nordiska investeringsbanken, Europarådets utvecklingsbank och Asiatiska infrastrukturinvesteringsbanken. Enheten arbetar också med frågor som rör planering av departementsledningens internationella resor och besök.

Som enhetschef kommer du att leda och planera enhetens arbete. Du kommer att ansvara för utvecklings- och förändringsarbeten inom enhetens ansvarsområden samt för strategiskt stöd till departementsledningen. Du kommer ingå i avdelningens ledningsgrupp och ha personalansvar för ca 12 medarbetare. Som enhetschef kommer du också företräda departementet i både nationella och internationella sammanhang.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk utbildning i nationalekonomi. Goda kunskaper i nationalekonomi är ett krav och du har erfarenhet av arbete med ekonomiska och finansiella frågor och analyser, gärna med internationell inriktning. Du är van att företräda en verksamhet i olika sammanhang och har erfarenhet av att leda andra som chef eller som biträdande chef. Chefserfarenhet med personalansvar är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva utveckling- och förändringsarbete. Det är meriterande med god förståelse för arbete i politiskt styrd verksamhet och tidigare erfarenhet från Regeringskansliet eller annan statlig myndighet.

Dina egenskaper
Som chef är det viktigt att du har goda ledaregenskaper, integritet, förmåga att entusiasmera och utveckla dina medarbetare samt arbetar med mål och fokuserar på resultat. Att du har en personlig mognad, god samarbetsförmåga kombinerat med ett tydligt sätt att kommunicera är mycket värdefullt. Det är viktigt att du är van att hantera komplexa frågeområden och har förmåga att tänka och agera strategiskt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning med ett tidsbegränsat förordnande som enhetschef. Tillträde den 1 augusti 2018.

En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Jens Granlund som är avdelningschef, på telefon 08-405 27 41. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Berit Snapp, på 08-405 15 51. Fackliga kontaktpersoner är Peter Österberg för SACO och Lotta Nordqvist för ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast 26 mars 2018.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 500 personer, varav 600 utomlands. Finansdepartementet, som är ett av tio departement, ansvarar för finanspolitiken och frågor som rör finansmarknad, internationellt ekonomiskt samarbete, förvaltningspolitik, län, kommuner och landsting, prognoser och nyckeltal, skatter, spelfrågor samt statens budget.